به چشم های او نگاه کنید تا کاملا توجه خود را به او معطوف کنید به عنوان مثال :”نسرین از تو می خوام کاملا به من نگاه کنی “و یا ” آرین خواهش می کنم کاملا به من گوش بده” باید دقت کنید نگاه کردن به چشم کودک طوری باشد که او تصور این که شما می خواهید او را کنترل کنید نداشته باشد
۱) پیش از آنکه به آن دستور دهید, با او ارتباط برقرار کنید.
به چشم های او نگاه کنید تا کاملا توجه خود را به او معطوف کنید به عنوان مثال :”نسرین از تو می خوام کاملا به من نگاه کنی “و یا ” آرین خواهش می کنم کاملا به من گوش بده” باید دقت کنید نگاه کردن به چشم کودک طوری باشد که او تصور این که شما می خواهید او را کنترل کنید نداشته باشد .
۲) فرزندانتان را با نام صدا کنید.در خواستتان با نام او همراه باشد ” لاله آیا ممکن است که ..
۳) کوتاه و مختصر با او صحبت کنید در یک جمله مقصود خود را بیان کنید . بزرگترین اشتباه این است که شما با فرزندانتان زیاد و طولانی صحبت کنید با زیاده گویی فرزندتتان تصور می کند که شما اصلا نمی دانید چه می خواهید.
۴) بسیار ساده و روشن صحبت کنید از جملات کوتاه و کلمات یک سیلابی استفاده کنید. دقت کنید به گفت گوی بچه ها با یکدیگر . از گفت گوهای آنها استفاده کرده و به همان شکل با آنها صحبت کنید اگر با بی علاقگی فرزند تان روبرو شدید از ادامه صحبت با او صرف نظر کنید.
۵) از فرزندتان بخواهید که در خواست شما را تکرار کند اگر او نتوانست آنچه شما خواستید رو بیان کند مطمئن باشید شما مطلب را به اندازه کافی روشن نکردید.
۶) به او پیشنهادی دهید که در خواست شما را فوری انجام دهد شما می توانید به یک کودک ۲ یا ۳ ساله بگویید اگر لباسهایت را بپوشی بیرون میرویم وبازی میکنیم همواره سعی کنید پیشنهادی دهید که به نفع کودک باشد و مایل به انجام آن باشد.
۷) همواره از جملات مثبت استفاده کنید به جای آنکه بگویید “ندو : بهتر است بگویید ” در خانه راه برو و در بیرون هر چه قدر دوست داشتی بدو”.
۸) دستورات خود را با عبارت” خواهش میکنم “آغاز کنید به جای این که به کودک بگویید “از آن جا پایین بیا” بگویید ” من از تو خواهش می کنم از آنجا پایین بیا “این نوع گفتار برای بچه هایی مفیده که از دستور دادن خوششان نمی یاد . استفاده از این کلمه به کودک نشان می دهد که شما با او موافق هستید و قصد تحکم و او را ندارید.
۹) از عبارت ” هنگامی که …بعد ” , استفاده کنید “هنگامی که دندانت را مسواک زدی بعد برایت داستلن می خوانم “” هنگامی کارهایت تمام شد بعد تلویزیون نگاه کن”استفاده از این کلمات نشان می دهد که شما تمایل به او دارید و او به حرفهای شما گوش می دهد او در این حالت احساس می کند که حق انتخاب دارد و مسایل به او دیکته نمی شود.
۱۰) به جای صحبت کردن وارد عمل شوید به جایی اینکه بر فرزند داد بزنید بگویید ” برو تلویزیون و خاموش کن الان موقع شام است : بهتر است نزد کودک رفته و با او چند دقیقه برنامه تلویزیون رو نگاه کنید و بعد هنگام آگهی بازرگانی به او بگویید تلویزیون و رو خاموش کند در درخواست خود جدی باشید در غیر این صورت روی حرف شما حساب نخواهد کرد.
۱۱) به او حق انتخاب بدهید بهتر است بگویید “تو دوست داری اول لباس خوابت را بپوشی یا اول مسواک کنی ؟” …
۱۲) با توجه به سن فرزندتان با او صحبت کنید با کوچکترها سعی کنید کوتاه و ساده تر گفت گو کنید . بهتر است متوجه شوید که سطح آگاهی فرزندتان چه میزان است و سپس با او صحبت کنید اگر میگویید ” چرا این کار را انجام دادی ” از این جمله استفاده کنید: بیا در مورد این کارات با هم صحبت کنیم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر