در اين مقاله با ۲۵ نكته كاربردي براي استفاده بهتر از موتور جستجوي گوگل آشنا مي شويد. 2 - نوار ابزار گوگل 3 - چه كسي به سايت شما لينك داده است 4 - كاربردهاي تجاري 6 - نتايج مطلوبتر 7 - فقط صفحات جديد 8 - مستثني كردن كلمات 9- Wildcardها 10 - عناوين صفحات 11 - شركت در گروههاي خبري 12 - جستجوي خودكار 13 - جستجوگر اخبار 14 - ماشينحساب گوگل 15 - معني كلمات 16 - ترجمه كنيد 17 - تصويرياب 18 - پرسش و پاسخ 19 - نمايش پنجره تنظيمات 20 - آمار استفاده از گوگل 21 - جستجو در دستهبنديها 22 - براي بلاگرها 23 - جستجوي داخل فايلها 24 - كلمات عمومي 25 - موتورهاي جستجوي تخصصي
1 - همهچيز در نحوه نوشتن
با اطلاع از چگونگي نوشتن عبارات جستجو در موتورهاي جستجو، ميتوانيد اطلاعات موردنيازتان را به راحتي پيدا كنيد. به عنوان مثال دستور <كلمه مورد نظر: Inurl> باعث ميشود تا موتور جستجوي گوگل، همه صفحاتي كه در آدرس url آنها، كلمه مورد نظر وجود داشته باشد را برايتان فهرست كند.
با اضافه كردن نوار ابزار گوگل به مرورگرتان، از اين پس ميتوانيد كار جستجو را با سرعت و راحتي بيشتري انجام دهيد. يكي ديگر از امكانات اين نوار ابزار، جلوگيري از نمايش پنجرههاي تبليغاتي است.
براي دريافت اين برنامه و كسب اطلاعات بيشتر به نشاني toolbar.google.com مراجعه كنيد.
بسياري از مديران سايتها علاقهمندند بدانند چه كساني (از سايت خود) به سايت آنها لينك داده است.
گوگل به اين سوال پاسخ ميدهد. ميتوانيد در قسمت جستجو، عبارت <نشاني سايت:link> را وارد كرده و كليد Enter را بزنيد. نتيجه اين درخواست، فهرست سايتهايي است كه به سايت شما لينك دادهاند.
دو موتور جستجو فرعي گوگل كه به تازگي راهاندازي شدهاند و هنوز واژه كالاهاي تجاري، مورد استفاده قرار ميگيرند. موتور froogle.google.com فهرست محصولات فروشگاههاي online را تهيه ميكند و موتورcalatogs.google.com براي نمايش و درخواست كاتالوگ محصولات بهكار ميرود.
5 - نگاهي به آينده
مديران گوگل هميشه نيمنگاهي به آينده دارند. اگر ميخواهيد بدانيد چه در سر آنها ميگذرد و قرار است در آينده چه كارهايي انجام دهند، بهتر است سري به آزمايشگاه آنها بزنيد و خود از نزديك با خدمات و محصولات آتي گوگل آشنا شويد. آدرس آزمايشگاه گوگل labsl.google.com/gvs.html ميباشد.
در اغلب موارد، زماني كه جستجويي را با گوگل انجام ميدهيد، نتيجه آن هزاران سايت و وبلاگ و نشاني ميباشد كه در واقع بسياري از آنها كاربرد چنداني ندارند و با موضوع موردنظرتان هماهنگ نيستند. يكي از روشهاي مؤثر در كاهش حجم نتايج جستجو، تعيين بازههاي تاريخي است. مثلاً زماني كه بازهاي را بين سالهاي 2002 تا 2004 تعريف ميكنيد، گوگل با تبعيت از آن، فقط آن دسته از صفحاتي كه دربازه مذكور ايجاد يا روزآمد شدهاند را برايتان فهرست ميكند (براي تعريف بازههاي تاريخي به گزينه <جستجوي پيشرفته> مراجعه كنيد).
جستجو بدون ذكر تاريخ، نتايج بيشماري در پي دارد. انبوه نتايج، نه تنها به يافتن مطلب موردنظرتان كمكي نميكند، بلكه موجب سردرگميتان نيز ميشود. علاوه براين اگر بعد از يك بررسي طولاني بين نتايج جستجو، به اطلاعات موردنظرتان رسيديد و متوجه قديمي بودن آنها شديد، چطور؟ اگر به دنبال اطلاعات جديد و روزآمد هستيد، در قسمت جستجوي پيشرفته، عبارات <3>، <6> و حتي <يكسال> را در مقابل گزينه Date وارد كنيد تا گوگل بسته به تاريخ ذكر شده، فقط فهرست صفحات جديد را برايتان نمايش دهد. مثلاً اگر عبارت <3> را انتخاب كنيد، گوگل تمامي صفحاتي كه در سه ماه گذشته ايجاد يا بروز شدهاند را جستجو و آنهايي كه با موضوع موردنظرتان منطبق هستند را نمايش ميدهد.
با مستثني كردن كلمات، علاوه بر كاهش حجم نتايج جستجو، ميتوان به اطلاعات موردنظر نزديكتر شد. با گذاشتن علامت <-> قبل از كلمه دلخواه، گوگل آن كلمه را استثنا قلمداد كرده و از نمايش صفحاتي كه حاوي چنين كلمهاي باشند، پرهيز ميكند. مثلاً نتيجه عبارت ، همه صفحاتي كه مربوط به ايران هستند و از تهران نامي نبردهاند را شامل ميشود.
زماني كه بهطور كامل از كلمات موضوع مورد جستجو آگاهي نداريد، بهتر است از كاراكتر كمكي ستاره <*> استفاده كنيد. كاراكتر <*> معني <هرچيز> ميدهد. مثلاً عبارت ميتواند نتايجي نظير
، و يا نتايجي از اين دست را حاصل شود.
معمولاً همه صفحات وب، عنوان دارند. گاهياوقات استفاده از اين عناوين، به شما در پيدا كردن مطالب مورد نيازتان كمك شاياني ميكند. مثلاً عبارت <كلمه مورد نظر: intitle>، گوگل را بر آن ميدارد تا فقط عناوين صفحات را براي يافتن كلمه ذكر شده، جستجو كند.
اينترنت فراتر از ايميل و صفحات وب است. به عنوان مثال گروههاي خبري (News group) يكي ديگر از خدماتي است كه از طريق اينترنت ارايه ميشود. گروههاي خبري گوگل، گروههاي معروف و معتبري هستند كه شركت در آنها، به نوبه خود، كار لذتبخشي است. آدرس گروههاي خبري گوگل از اين قرار است: groups.google.com
جستجو در اينترنت، قصه سوزن و انبار كاه است. گاهياوقات ممكن است عليرغم صرف وقت زياد، باز هم به نتيجه دلخواه نرسيد. بنابراين هر ابزاري كه در اين پروسه، از اتلاف وقت جلوگيري كند، بسيار باارزش است. يكي از اين ابزارها، <پيغامدهنده> گوگل نام دارد. اين ابزار با دريافت آدرس ايميل و عبارت مورد جستجو، به طور خودكار و روزانه، جستجويي را براساس عبارت دريافتي ترتيب داده و هر زمان كه اطلاعات جديدي را يافت نمايد، آدرس آن را برايتان ايميل ميكند. آدرس پيغامدهنده گوگل به اين ترتيب است: www.googlealert.com
اين ابزار نيز همانند پيغامدهنده گوگل، مشخصات اخبار موردنظر را به همراه آدرس ايميل دريافت كرده و روزانه (بنا به درخواست كاربر، قابل تنظيم است). براساس عبارت دريافتي، جستجويي را در سايتهاي خبري ترتيب ميدهد و در صورت يافتن اطلاعات مناسب، آن را برايتان ايميل ميكند. آدرس اين ابزار www.google.com/newsalerts است.
گوگل براي حل معادلات رياضي هم، ابزاري دارد كه بسيار سريع و با دقت عمل ميكند. اين ابزار علاوه بر حل معادلات رياضي، قابليت تبديل انواع واحدها به يكديگر را نيز دارد. براي آشنايي بيشتر با اين ابزار كارآمد به آدرس زير مراجعه كنيد: www.google.com/help/features.htm#calculator
اگر معني يا بهتر بگوييم، تعريف كلمهاي را نميدانيد، در كادر جستجو <كلمه موردنظر: define> را نوشته و كليدEnter را بزنيد.
در جواب اين جستجو، علاوه بر تعريف كلمه، لينكي نيز نمايش داده ميشود كه با كليك روي آن، به جزييات بيشتري ميرسيد.
در حال حاضر، ماشين ترجمه گوگل ميتواند انگليسي را به 5 زبان زنده دنيا ترجمه كند (امكان ترجمه بالعكس نيز وجود دارد). براي استفاده از اين مترجم ماشيني به آدرس www.google.com/lauguage-tools برويد.
من شخصاً هميشه گوگل را به خاطر ابزار تصويرياباش ستودهام. اين ابزار با دريافت كلمه يا عبارتي، تصاوير موجود روي اينترنت را جستجو كرده و در نهايت آنهايي را كه با عبارت دريافتي منطبق هستند، فهرست ميكند. براي استفاده از اين ابزار به آدرس www.google.com/imghp مراجعه نماييد.
تحقيق و جمعآوري مطالب از اينترنت، كار وقتگيري است. اگر براي انجام اينكار وقت كافي در اختيار نداريد. سري به آدرس answers.google.com/answers بزنيد و با مطرح كردن سوالاتتان و بررسي جوابها، سريعتر به هدفتان برسيد.
گوگل به شما اين امكان را ميدهد تا نحوه نمايش نتايج را مطابق ميلتان تنظيم كنيد. به عنوان مثال با مراجعه به آدرس www.google.com/preferences ميتوانيد تعداد نمايش نتايج در هر صفحه را تعيين نماييد. علاوه براين در قسمت تنظيمات امكانات ديگري نظير Safe Searching نيز وجود دارد. با فعال كردن اين گزينه، گوگل از نمايش سايتهايي كه به هر دليلي غيرمجاز هستند، پرهيز ميكند.
در سايت www.google.com/press/zeitgeist.html آمار جهاني استفاده از گوگل موجود است. در اين سايت جزيياتي از چگونگي استفاده ملل مختلف از گوگل و الگوهاي جستجوي آنها وجود دارد.
علاوه بر جستجوي كلي وب، گوگل امكان جستجو در دستهبنديها (Categories) را نيز ميدهد. به عنوان مثال براي يافتن اطلاعاتي درباره هنر، تجارت، ورزش و ... ميتوانيد ضمن مراجعه به نشاني www.google.com/dirhp، جستجويي را در دستهبنديهاي گوگل ترتيب بدهيد و سريعتر به هدفتان برسيد.
وبلاگ داشته باشيم يا نه؟ ايده داشتن يك وبلاگ شخصي، بسيار جالب است و اينكه با در اختيار داشتن يك وبلاگ شخصي حرف دلمان را به گوش جهانيان برسانيم، فكر بسيارخوبي است. براي ساخت يك وبلاگ شخصي، به آدرس www.blogger.com/start مراجعه نماييد. اين سايت متعلق به گوگل است.
با كمك گوگل ميتوان داخل فايلهاي مشخصي را براي يافتن كلمهاي دلخواه جستجو كرد. مثلاً عبارت:
گوگل را برآن ميدارد تا تمامي فايلهاي doc (مربوط به برنامه Microsoft word) را به منظور يافتن واژهي Iran جستجو كرده و آنهايي كه داراي چنين كلمهاي هستند را فهرست كند.
برخي كلمات عمومي نظير the ،to ،at و غيره، زماني كه در عبارت مورد جستجو ذكر ميشوند، توسط گوگل ناديده انگاشته ميشوند و تاثيري در نتيجه ندارند. حال اگر ميخواهيد چنين كلماتي در نتيجه جستجو موثر باشند كافي است يك علامت <+> در مقابل آنها بگذاريد.
با اين ترفند ميتوانيد ضمن معرفي منابع موردنظرتان به گوگل، از آن بخواهيد كه نتايج جستجو را فقط از همان منابع بياوريد. مثلاً براي جستجو در سايت مايكروسافت به روش زير عمل ميشود
۳.۰۸.۱۳۸۸
كشف اسرار گوگل
۳.۰۲.۱۳۸۸
اس ام اس های جدید و زیبا خرداد 88
یاد تو چندیست که مهمانم شده ، خاطراتت آفت جانم شده
هر چه میگویم سخن از یاد توست ، در سکوت من فقط فریاد توست
میخوام اسم تو رو با صابون تو ابرا بنویسم تا وقتی بارون میباره همه کف کنن !!!
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
قسم به هرچی بارون شدیده / به هر بی پناه و نا امیده
تو که قلبت مثل برفا سفیده / نرنج از من آخه از تو بعیده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دیدن لبخند آنهایی که رنج میکشند ، از اشکهایشان دردناکتر است . . .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هیچ فکر کردی اگه هر ماه قبض کارکرد قلبمون رو میدادن
کدوم یکی از ما عاشقتر بودیم !؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
چون خیالت همه شب مونس و دمساز من است
شرم دارم که شکایت بکنم از تنهایی . . .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اگر من شاعرم شعرم تو هستی
اگر من عاشقم ، عشقم تو هستی
اگر من یک کتاب کهنه هستم
بدان زیبا ترین برگش تو هستی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
میگن نمک باعث شوریه ، عجیبه تو با این همه نمک که داری بازم شیرینی !
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هر نگاهت ز روشنی کار ستاره میکند
هرکه دوباره بیندت ، عمر دوباره میکند . . .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
همیشه میخواستم مالک قلبت باشم ، نه مستاجرش !
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ماه عشق است بیا عاشق شویم ، عاشق آن خدای خالق شویم
چون به درگاهش کشیم دست نیاز ، مهربان باشد شویم ما بی نیاز . . .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اگه يه خودکار داشتي که فقط اندازه ي نوشتن يک جمله جوهر داشت
باهاش چي مينوشتي؟ خدايا دوست دارم . . .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
خون که قرمزه رنگ عشقه اما اشک که بيرنگه درد عشقه . . .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تو اگر باز کني پنجره اي سمت دلت ٬ ميتوان گفت که من چلچله لال توام ٬
مثل يک پوپک سرمازده در بارش برف ٬ سخت محتاج به گرماي پر و بال توام . . .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
راز دل با كس نگفتم چون ندارم محرمي ، هر كه را محرم شمردم عاقبت رسوا شدم ،
راز دل با آب گفتم تا نگويد با كسي ، عاقبت ورد زبان ماهي دريا شدم . . .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دوست بهترين واژه در جهان است، اما كساني كه معني آن را نمي فهمند
اين واژه را بدنام كرده اند ٬ دوست ، دشمن تنهايي يك تنهاست . . .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
چشاي پرستو بي اشک ميميره صداي قناري بي تو ميگيره اگه تو نباشي پيشم عزيزم
هر چي شاديست توي قلبم ميميره آسمون عشق پوسيده مي شه
هواي عشق مه الوده مي شه . . .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سرمشق های آب بابا ٬ یادمان رفت
رسم نوشتن با قلم یادمان رفت
شعر خدای مهربان را حفظ کردیم
اما خدای مهربان یادمان رفت . . .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فراموش نکنیم در ساحل قلبها ٬ این جای پای دوست است که می ماند ٬
وگرنه موج روزگار هر ردپایی را پاک میکند . . .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کنار قطره اشکم هزار تا خاطره دفنه ، گله میکنم از تو ، از تو که این همه بی رحمی
هزار بار مردم از عشقت ، ای که سراپا از سنگی . . .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکی در آرزوی دیدن توست ، یکی در حسرت بوسیدن توست
ولی من ساده و بی ادعایم ، تمام هستی ام خندیدن توست . . .
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دورم ز تو ای خسته خوبان چه نویسم
من مرغ اسیرم به عزیزم چه نویسم
ترسم که قلم شعله کشد صفحه بسوزد
با آن دل گریان به عزیزم چه نویسم
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
من از بازی 7سنگ بدم میآد ، میترسم اینقدر سنگ رو سنگ بذاریم
که بینمون دیوار بشه ، بیا لی لی بازی کنیم که تو هرجا رفتی
دوباره برگردی پیشم . . .!
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تو دفتر نقاشیهام رنگ چشاتو کم دارم ، بی معرفت نگام بکن فقط نگاتو کم دارم
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
همه دنیا در حکم یک دوربین عکاسی است لبخند بزنید
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
راز عشق را در نگاهت باز کن عشق من را در دلت آغاز کن گر هوس کردي مرا
در نزد خود ٬ تلفن را بردار از ما ياد کن . . . !
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
راز دل با كس نگفتم چون ندارم محرمي ، هر كه را محرم شمردم عاقبت رسوا شدم ،
راز دل با آب گفتم تا نگويد با كسي ، عاقبت ورد زبان ماهي دريا شدم
پر كردن صفحه در WORD
جلوگيري از قطع شدن مودم
ارتباط با اينترنت اگر با خطوط تلفن و مودم ايجاد شده باشد به دلايل گوناگون قطع و وصل خواهد شد. انجام تغيير كوچكي در تنظيم مودم سبب خواهد شد تا مودم در صورت عدم دريافت علائم مخابراتي از كامپيوتر پس از گذشت 50 ثانيه فعال شده و از قطع ارتباط جلوگيري نمايد. |
كيبورد مجازي در ويندوز XP و ME
رنگ و خميده نوشتن در مايكروسافت ورد
ترفند: جستجوي تمام فايلها!
ترفند: جستجوي تمام فايلها!
ساختار SEARCH (جستجو) موجود در ويندوزهاي مايکروسافت بدين صورت بنا شده است که هنگامي که شما نام فايلي را جستجو ميکنيد، جستجوگر ويندوز تنها فايلهايي را براي شما به نمايش ميگذارد که توسط ويندوز شناخته شده هستند. در اين ترفند قصد داريم روشي را از طريق رجيستري ويندوز به شما معرفي کنيم که با بهره گيري از آن ميتوانيد بهترين نتيجه جستجو در هارد را داشته باشيد چرا که تمامي فايلها، از اعم از شناخته شده و ناشناخته توسط SERACH ويندوز جستجو ميشوند.
ابتدا از منوي START وارد RUN شويد و در آن عبارت REGEDIT را وارد کرده و ENTER بزنيد تا ويرايشگر رجيستري باز شود.
سپس به آدرس زير برويد:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CURRENTCONTROLSET/CONTROL/CONTENTLNDEX
اکنون از قسمت ديگر پنجره رجيستري به دنبال مقداري به نام FILTERFILESWITHUNKNOWNEXTENSIONS بگرديد، سپس روي آن دوبار کليک کنيد.
در پنجره کوچک باز شده در قسمت VALUE DATA مقدار عددي را از 0 به 1 تغيير بدهيد.
حالا از رجيستري خارج شده و سيستم را مجدد راه اندازي کنيد.
استارت سريع!
اگر عمل Shutdown در كامپيوتر درست انجام نشود، كامپيوتر در استارت بعدی، برای اينكه هارد را از لحاظ داشتن خطا يا اشتباه چك كند، با برنامه Scandisk استارت می شود كه مستلزم صرف زمانی طولانی است. برای اينكه از اجرا شدن Scandisk جلوگيری كنيد، به ترتيب زير عمل كنيد:
از منوی استارت بر روی Run كليك كرده و بعد دستور msconfig را اجرا كنيد. سپس قسمت system configuration programs را باز كنيد و در قسمت Register، general كليك كنيد و سپس فرمان " Scandisk after error by shutdown disabled " را فعال كنيد. در آخر، همه پنچره ها را با دستور ok ببنديد و ويندوز را دوباره استارت كنيد.
نرمافزاری برای تدوین داستان
این نرمافزار، اولین برنامه در تولید داستانهای بدیع براساس ارائهی کامپیوتری حرکتها و ارتباطهای بین شخصیتها محسوب میشود. - این برنامه ارتباطهای احساسی بین شخصیتها را در حافظهی خود نگه داشته و آن را در موقع بروز احساسات از حافظه برای اعمال منطقی ممکن و ادامهی داستان بهکار میگیرد. - این برنامه شخصیتها را بهعنوان متغیر خوانده و یک عدد برای هر ارتباط عاطفی (خواه محبتامیز یا غیرمحبتامیز) نسبت میدهد. - اساس کار این نرمافزار عبارت است از: درگیر شدن با جستجوی «پایگاه دادهها» (DataBase) از فعالیتهای داستان و دیگر امور اتفاق افتاده (که به آن «اتمها» نامیدهاند) و تعیین بهترین تطبیق از مفاهیم در آن لحظه. ü این نرمافزار، اولین برنامه در تولید داستانهای بدیع براساس ارائهی کامپیوتری حرکتها و ارتباطهای بین شخصیتها محسوب میشود. ü این برنامه ارتباطهای احساسی بین شخصیتها را در حافظهی خود نگه داشته و آن را در موقع بروز احساسات از حافظه برای اعمال منطقی ممکن و ادامهی داستان بهکار میگیرد. ü این برنامه شخصیتها را بهعنوان متغیر خوانده و یک عدد برای هر ارتباط عاطفی (خواه محبتامیز یا غیرمحبتامیز) نسبت میدهد. ü اساس کار این نرمافزار عبارت است از: درگیر شدن با جستجوی «پایگاه دادهها» (DataBase) از فعالیتهای داستان و دیگر امور اتفاق افتاده (که به آن «اتمها» نامیدهاند) و تعیین بهترین تطبیق از مفاهیم در آن لحظه برنامهای کامپیوتری که داستان ساختهی خود را با حداقل انسانهای مورد نیاز تدوین میکند توسط یک محقق مکزیکی طراحی شد. بهگزارش خبرگزاری استرالیا (Australian Broadcasting Corporation`s Gateway to Science)، این برنامه «مکزیکا» (Mexica)نام داشته و اولین برنامه در تولید داستانهای بدیع براساس ارائهی کامپیوتری حرکتها و ارتباطهای بین شخصیتها محسوب میشود. دکتر «رافائل وای پرز» (Rafael Perez Y. Perez) طراح این برنامه میگوید: «این برنامه ارتباطهای احساسی بین شخصیتها را در حافظهی خود نگه داشته و آن را در موقع بروز احساسات از حافظه برای اعمال منطقی ممکن و ادامهی داستان بهکار میگیرد». مقالهی مرتبط با این تحقیق در مجلهی «پژوهشهای فرایندهای شناختی» (Cognitive Systems Research) منتشر شده است. در ارزیابیهای اینترنتی در زمینهی داستانهای تولید شده توسط کامپیوتر مانند: داستانهایی که بهندریت توسط انسانهای تدوین میشوند مشخص شد «مکزیکا» (Mexica) بهعلت چگونگی جریان و پیوستگی، کیفیت محتوا، هیجان و کلیت داستان دارای بیشترین خوانندگان اینترنتی داستانهای تدوین شده بوده است. دکتر «رافائل وای پرز» (Rafael Perez Y. Perez) محقق دانشگاه «غیرانتفاعی پایتخت» (Autonomous Metropolitan) در «مکزیکوسیتی» داستانی میگوید که ممکن است از چیزی ابتدایی شروع شده باشد: «دشمن قهرمان را مجروح کرد. شاهزاده جراحتش را برطرف نمود. قهرمان از شاهزاده تشکر کرد. پایان». این برنامه شخصیتها را بهعنوان متغیر خوانده و یک عدد برای هر ارتباط عاطفی (خواه محبتامیز یا غیرمحبتامیز) نسبت میدهد. این عدد ممکن است عددی بین 3- و 3+ باشد. میزان عدد مذکور نشاندهندهی درجهی احساسات است بهگونهای که 3- «شدت تنفر» و 3+ «شدت عشق» را نشان میدهد. این برنامه همچنین ارتباطهای مورد نظر در داستان را درک میکند؛ مثلاً: با کلمهی «مجروح» با احساس مربوط به آن ارتباط برقرار میکند. این وضعیت نیز به ارزش عددی خاصی نسبت داده میشود. هر بار که دستههای دیگری از ارتباطها و رفتارهای عاطفی بهکار میروند «چرخهی انعکاس فعالیتها» در برنامه شروع میشود. اساس کار این نرمافزار عبارت است از: درگیر شدن با جستجوی «پایگاه دادهها» (DataBase) از فعالیتهای داستان و دیگر امور اتفاق افتاده (که به آن «اتمها» نامیدهاند) و تعیین بهترین تطبیق از مفاهیم در آن لحظه. این فرایند دوباره و دوباره تکرار میشود تا آنکه سیستم نتواند تطبیق دیگری پیدا کند. در این نقطه، کامپیوتر داستان را از نظر پیوستگی و جالب توجه بودن، تجزیه و تحلیل میکند. این برنامه، داستانی را جالبتوجه میانگارد که سطوح ارتباطی آن افزایش یافته و پیوستگی بین نقاط آن وجود داشته باشد. اگر برنامه بفهمد که داستان در نقاطی ملالاور یا متنقاض است «اتمها»یی را قرار داده یا جایگزین میکند تا آنکه نسخهای از آن راضیکننده باشد. اگر بخواهیم مدلهای علمی برای «تدوین کردن» ارائه کنیم میتوانیم به موارد ذیل اشاره داشته باشیم: - پروفسور «مایک شارپلز» (Mike Sharples) مدیر اجرایی «انستیتو تحقیقاتی آموزش علوم» (Learning Science Research Institute) در دانشگاه «ناتینگهام» (Nottingham)، مؤلف کتابی است با عنوان: «نوشتن بهعنوان طرحی نواورانه» (Writing as a Creative Design). وی در این کتاب مدلی علمی برای نوشتن نواورانه ارائه کرده است. - «شارپلز» (Sharples) میگوید: «رافائل» (Rafael) عناصر کلیدیای آماده کرد که الگوی نوشتن نواورانهی انسانی – بهخصوص در فعالیتها و بازتابهای آن - محسوب میشد. هدف وی طراحی برنامهای کامپیوتری بود تا بخشهای اساسی فرایند تدوین داستان را تقلید کند و بدینترتیب داستانهایی جالب توجه و مجذوبکننده بهصورت آنلاین تولید نماید»؛ وی این برنامه را «نواوری» میدانست. دکتر «رافائل وای پرز» (Rafael Perez Y. Perez) امیدوار است که برنامهی «مکزیکا» (Mexica) و هر برنامهی مرتبط با آن که در آینده طراحی خواهد شد بهعنوان ابزار تلقی خواهند شد و جای انسانهای نویسنده را نخواهند گرفت. وی می افزاید: «برنامههایی نظیر «مکزیکا» (Mexica) مدلهایی کامپیوتری هستند که به ما در درک چگونگی تدوین داستان کمک میکنند؛ بهاین معنا که ما میتوانیم ظرفیتهای خود را توسعه دهیم. بهعقیدهی من این یک هدف محسوب میشود».
دوازدهمین کنفرانس بینالمللی تحلیل کامپیوتری تصویرها
این کنفرانس پنجم تا هفتم شهریور 1386 (27 تا 29 آگوست 2007 میلادی) در وین پایتخت اتریش برگزار میشود. - دانشگاه تکنولوژی وین اتریش محل برگزاری این کنفرانس بوده و «گروه پردازش تصویر و شناسایی الگو» (PRIP) میزبانی را برعهده دارد.
دوازدهمین کنفرانس دوسالانهی بینالمللی تپردازش تصویر و تشخیص الگوا (CAIP) در سال 2007 در ارتباط با تصاویر مجازی کامپیوتری، پردازش و تحلیل تصویر and Processing) (Image Analysis و تشخیص الگو (Pattern Recognition) و حوزههای مرتبط پنجم تا هفتم شهریور 1386 (27 تا 29 آگوست 2007 میلادی) در وین پایتخت اتریش برگزار میشود.
بهگزارش سایت «کاوشهای مورفولوژی» (Morphology Digest) برنامهی علمی کنفرانس شامل موارد ذیل است:
- نشانیهای راهنما
- مقالههای ارائه شده در بخش مسابقه یا پوستر.
مجموعه مقالات کنفرانس توسط انتشارات «اسپرینگر ورلاگ» در مجموعهی «سخنرانیها در زمینهی علوم کامپیوتر» منتشر خواهد شد.
بنابراین گزارش، دانشگاه تکنولوژی وین اتریش محل برگزاری این کنفرانس بوده و «گروه پردازش تصویر و شناسایی الگو» (PRIP) میزبانی را برعهده دارد.
در پایان این گزارش، تاریخهای مهم این کنفرانس چنین ذکر شده است:
مهلت ارسال مقالهها: 10 فروردین 1386 (30 مارس 2007 میلادی)
اعلام مقالههای پذیرفته شده: 24 اردیبهشت 1386 (14 می 2007 میلادی)
آمادهسازی نهایی عکسهای مقاله: 14 خرداد 1386 (4 ژوئن 2007 میلادی)
شش عدد حاكم بر كل جهان کدام است؟!
شش عدد بر كل جهان حاكم است كه از زمان انفجار بزرگ شكل گرفته اند. اگر هر كدام از اين اعداد با مقدار فعلي آن كمي فرق داشت، هيچ ستاره، سياره يا انساني در جهان وجود نداشت. قوانين رياضي عامل تحكيم ساختار جهان است. اين قاعده فقط شامل اتم ها نمي شود، بلكه كهكشان ها، ستاره ها و انسان ها را نيز در برمي گيرد. خواص اتم ها ـ از جمله اندازه و جرمشان، انواع مختلفي كه از آنها وجود دارد و نيروهايي كه آنها را به يكديگر متصل مي كند ـ عامل تعيين كننده ماهيت شيميايي جهاني است كه در آن به سر مي بريم. تعداد بسيار اتم ها به نيروها و ذرات داخل آنها بستگي دارد. اجرامي را كه اخترشناسان مورد بررسي قرار مي دهند ـ سيارات، ستارگان و كهكشان ها ـ توسط نيروي گرانش كنترل مي شوند و همه اين موارد در جهان در حال گسترشي روي مي دهد كه خواصش در لحظه انفجار بزرگ اوليه(Bigbang) در آن تثبيت شده است. علم با تشخيص نظم و الگوهاي موجود در طبيعت پيشرفت مي كند، بنابراين پديده هاي هر چه بيشتري را مي توان در دسته ها و قوانين عام گنجاند. نظريه پردازان در تلاشند اساس قوانين فيزيكي را در مجموعه هاي منظمي از روابط و چند عدد خلاصه كنند. هنوز هم تا پايان كار راه زيادي باقيمانده است، اما پيشرفت هاي به دست آمده نيز چشمگيرند. در آغاز قرن بيست و يكم، شش عدد معرفي شدند كه به نظر مي رسد از اهميت فوق العاده اي برخوردارند.
دو تا از اين اعداد به نيروهاي اساسي مربوط مي شوند؛ دو تاي ديگر اندازه و «ساختار» نهايي جهان ما را تثبيت مي كند و بيانگر آن هستند كه آيا جهان براي هميشه امتداد مي يابد يا خير؛ و دو عدد باقيمانده بيانگر خواص خود فضا هستند. اين شش عدد با يكديگر« نسخه»اي را براي جهان تشكيل مي دهند. گذشته از اين جهان نسبت به مقدار اين شش عدد بسيار حساس است: اگر يكي از اين اعداد تنظيم نشده باشد، آن وقت نه ستاره اي در جهان وجود مي داشت و نه حياتي.
سه تا از اين اعداد (كه به جهان در مقياس بزرگ وابسته است) به تازگي با دقت زياد اندازه گيري شده است. سر برآوردن حيات انسان در سياره زمين حدود 5/4 5.6 ميليارد سال به درازا كشيده است. حتي پيش از آنكه خورشيد ما و سيارات گرداگرد آن تشكيل شوند، ستاره هاي قديمي تر، هيدروژن را به كربن، اكسيژن و ديگر اتم هاي جدول تناوبي تبديل مي كردند. اين فرآيند حدود ده ميليارد سال به درازا كشيده است. اندازه جهان قابل مشاهده تقريباً برابر فاصله اي است كه نور بعد از انفجار بزرگ پيموده است بنابراين اين جهان قابل مشاهده كنوني بايد بيش از 10 ميليارد سال نوري وسعت داشته باشد.(X=Ct ,t=1*3600*24*365,C=3*10^8) بسياري از مناقاشات پردامنه و طولاني مباحث كيهان شناختي امروزه ديگر پايان يافته، و در مورد بسياري از مواردي كه پيش از اين موضوع بحث بودند، ديگر مناظره اي صورت نمي گيرد.
اينشتين در يكي از مشهورترين كلمات قصار خود مي گويد: «غيرقابل درك ترين چيز در مورد جهان، قابل درك بودن آن است.» وي در اين عبارت بر شگفتي خود در مورد قوانين فيزيك كه ذهن ما نسبتاً با آنها خو گرفته و تا حدودي با آنها آشناست تاكيد مي كند، قوانيني كه نه فقط در روي زمين بلكه در دوردست ترين كهكشان ها هم مصداق دارد. نيوتن به ما آموخت همان نيرويي كه سيب را به سمت زمين مي كشد، ماه و سيارات را در مدار خود به گردش در مي آورد. هم اكنون مي دانيم همين نيروست كه عامل تشكيل كهكشان ها است و همين نيروست كه باعث مي شود ستاره ها به سياهچاله تبديل شوند.
قوانين فيزيكي و هندسه ممكن است در جهان هاي ديگر متفاوت باشد. چيزي كه جهان ما را از ساير جهان ها متمايز مي كند ممكن است همين شش عدد باشد.
1- عدد كيهاني امگا نشان دهنده مقدار ماده ـ كهكشان ها، گازهاي پراكنده و «ماده تاريك» ـ در جهان ماست. امگا اهميت نسبي گرانش و انرژي انبساط در جهان را به ما ارائه مي دهد جهاني كه امگاي آن بسيار بزرگ است، بايستي مدت ها پيش از اين درهم فرورفته باشد، و در جهاني كه امگاي آن بسيار كوچك است، هيچ كهكشاني تشكيل نمي شود. تئوري تورم انفجار بزرگ مي گويد، امگا بايد يك باشد؛ هر چند اخترشناسان درصددند مقدار دقيق آن را اندازه بگيرند.
2- اپسيلون بيانگر آن است كه هسته هاي اتمي با چه شدتي به يكديگر متصل شده اند و چگونه تمامي اتم هاي موجود در زمين شكل گرفته اند. مقدار اپسيلون انرژي ساطع شده از خورشيد را كنترل مي كند و از آن حساس تر اينكه، چگونه ستارگان، هيدروژن را به تمامي اتم هاي جدول تناوبي تبديل مي كنند، به دليل فرآيندهايي كه در ستارگان روي مي دهد، كربن و اكسيژن عناصر مهمي محسوب مي شوند ولي طلا و اورانيوم كمياب هستند. اگر مقدار اپسيلون 006/ يا 008/ بود ما وجود نداشتيم. عدد كيهاني e توليد عناصري را كه باعث ايجاد حيات مي شوند ـ كربن، اكسيژن، آهن و… يا ساير انواع كه باعث ايجاد جهاني عقيم مي شود را كنترل مي كند.
3- اولين عدد مهم تعداد ابعاد فضا است. ما در جهاني سه بعدي زندگي مي كنيم. اگر D برابر دو يا چهار بود امكان تشكيل حيات وجود نداشت. البته زمان را مي توان بعد چهارم فرض كرد، اما بايد در نظر داشت بعد چهارم از لحاظ ماهيت با ساير ابعاد تفاوت اساسي دارد چرا كه اين بعد همانند تيري رو به جلو است، ما فقط مي توانيم به سوي آينده حركت كنيم.
4- چرا جهان پيرامون اين چنين وسيع است كه در طبيعت عدد مهم و بسيار بزرگي وجود دارد. N نشان دهنده نسبت ميان نيروي الكتريكي است كه اتم ها را كنار يكديگر نگاه مي دارد و نيروي گرانشي ميان آنهاست. اگر اين عدد فقط چند صفر كمتر مي داشت، فقط جهان هاي مينياتوري كوچك و با طول عمر كم مي توانست به وجود آيد. هيچ موجود بزرگ تر از حشره نمي توانست به وجود آيد و زمان كافي براي آنكه حيات هوشمند به تكامل برسد در اختيار نبود.
5- هسته اوليه تمام ساختارهاي كيهاني ـ ستاره ها، كهكشان ها و خوشه هاي كهكشاني ـ در انفجار بزرگ اوليه تثبيت شده است. ساختار يا ماهيت جهان به عدد Q كه نسبت دو انرژي بنيادين است، بستگي دارد. اگر Q كمي كوچك تر از اين عدد بود جهان بدون ساختار بود و اگر Q كمي بزرگ تر بود، جهان جايي بسيار عجيب و غريب به نظر مي رسيد، چرا كه تحت سيطره سياهچاله ها قرار داشت.
6- اندازه گيري عدد لاندا در بين اين شش عدد، مهم ترين خبر علمي سال 1998 بود، اگرچه مقدار دقيق آن هنوز هم در پرده ابهام قرار دارد. يك نيروي جديد نامشخص ـ نيروي «ضدگرانش» كيهاني ـ ميزان انبساط جهان را كنترل مي كند. خوشبختانه عدد لاندا بسيار كوچك است. در غير اين صورت در اثر اين نيرو از تشكيل ستارگان و كهكشان ها ممانعت به عمل مي آمد و تكامل كيهاني حتي پيش از آنكه بتواند آغاز شود، سركوب مي شد.
منبع خبر :http://mrm.persianblog.com
آدرس مقاله به زبان انگلیسی : http://www.firstscience.com/site/articles/blackholes.asp
ترجمه: سليمان فرهاديان
"ما خلق الله السماوات و الارض و ما بینهما الا بالحق و اجل مسمی "(روم آیه 8)
"ان ربکم الله الذی خلق السموات و الارض فی ستته ایام ثم استوی علی العرش" (اعراف آیه 54)
آشنايي با انواع خطوط اتصال به اينترنت
T1: نام خطوط مخابراتي مخصوصي است که در آمريکا و کانادا ارائه مي شود. بر روي هر خط T1 تعداد 24 خط تلفن معمولي شبيه سازي مي شود. هر خط T1 مي تواند حامل 1.5 MB/s پهناي باند باشد.
E1: نام خطوط مخابراتي مخصوصي است که در اروپا و همچنين ايران ارائه مي شود. بر روي هر خط E1 تعداد 30 خط تلفن معمولي شبيه سازي مي شود. هر خط E1 مي تواند حامل 2 MB/s پهناي باند باشد.نرخ انتقال Data توسط اين خطوط جهت مودمهای ارائه شده در ايران حداکثر 56 Kb/s مي باشد.که البته در صورت فراهم نمودن مودمهای سريعتر کاربر ميتواند برابر سرعت مودم خود ديتا را دريافت نمايد.
مشخصه اين سيستم پيش شماره متفاوت آنها نسبت به خطوط عادی ميباشد.
ISDN: اساس طراحي تکنولوژي ISDN به اواسط دهه 80 ميلادي باز ميگردد که بر اساس يک شبکه کاملا ديجيتال پي ريزي شده است .در حقيقت تلاشي براي جايگزيني سيستم تلفني آنالوگ با ديجيتال بود که علاوه بر داده هاي صوتي ، داده هاي ديجيتال را به خوبي پشتيباني کند. به اين معني که انتقال صوت در اين نوع شبکه ها به صورت ديجيتال مي باشد . در اين سيستم صوت ابتدا به داده ها ي ديجيتال تبديل شده و سپس انتقال مي يابد .
ISDN به دو شاخه اصلي تقسيم مي شود . N-ISDN و B-ISDN . B-Isdn بر تکنولوژي ATM استوار است که شبکه اي با پهناي باند بالا براي انتقال داده مي باشد که اکثر BACKBONE هاي جهان از اين نوع شبکه براي انتقال داده استفاده مي کنند ( از جمله شبکه ديتا ايران ) .
نوع ديگر B-ISDN يا ISDN با پهناي باند پايين است که براي استفاده هاي شخصي طراحي شده است . در
N-ISDN دو استاندارد مهم وجود دارد. BRI و PRI . نوع PRI براي ارتباط مراکز تلفن خصوصي (PBX ) ها با مراکز تلفن محلي طراحي شده است . E1 يکي از زير مجموعه هاي PRI است که امروزه استفاده زيادي دارد . E1 شامل سي کانال حامل (B-Channel ) و يک کانال براي سيگنالينگ ( D-Channel) ميباشد که هر کدام 64Kbps پهناي باند دارند .
بعد از سال 94 ميلادي و با توجه به گسترش ايتنرنت ، از PRI ISDN ها براي ارتباط ISP ها با شبکه PSTN استفاده شد که باعث بالا رفتن تقاضا براي اين سرويس شد. همچنانکه در ايران نيز ISP هايي که خدمات خود را با خطوط E1 ارايه مي کنند روز به روز در حال گسترش است .
نوع ديگر ISDN، BRIاست( نوعي که در کيش از آن استفاده شده ) که براي کاربران نهايي طراحي شده است. اين استاندارد دو کانال حامل 64Kbps و يک کانال براي سيگنالينگ با پهناي باند 16kbps را در اختيار مشترک قرار مي دهد .اين پهناي باند در اواسط دهه 80 میلادی که اينترنت کاربران مخصوصي داشت و سرويسهاي امروزي همچون HTTP ، MultiMedia ، Voip و .... به وجود نيامده بود ، مورد نياز نبود همچنين براي مشترکين عادي تلفن نيز وجود يک ارتباط کاملا ديجيتال چندان تفاوتي با سيستمهاي آنالوگ فعلي نداشت و به همين جهت صرف هزينه هاي اضافي براي اين سرويس از سوي کاربران بي دليل بود و به همين جهت اين تکنولوژي استقبال چنداني نشد . تنها در اوايل دهه 90 بود که براي مدت کوتاهي مشترکين ISDN افزايش يافتند . پس از سال 95 نيز با وجود تکنولوژيهايي با سرعتهاي بسيار بالاتر مانند ADSL که سرعتي حدود8Mb/s براي دريافت و 640Kb/s را براي دريافت با هزينه کمتر از ISDN در اختيار مشترکين قرار ميدهد ، انتخاب ISDN از سوي کاربران عاقلانه نبود.
در حقيقت مي توان گفت کهISDN BRI تکنولوژي بود که در زماني به وجود آمد که نيازي به آن نبود و زماني که به آن نياز احساس مي شد ، با تکنولوژيهاي جديد تري که سرعت بالاتر و قيمت بيشتر داشتند جايگزين شده بود .
Leased Line يا Digital Subscriber Line يا DSL : خطي است که بصورت نقطه به نقطه دو محل را به يکديگر متصل مي کند که از آن براي تبادل Data استفاده مي شود. اين خط داراي سرعت بالايي براي انتقال Data است. نکته قابل توجه اين که در دو سر خط Leased بايد مودمهاي مخصوصي قرار داد.
خط Asynchronous Digital Subscriber Line يا ADSL : همانند خطوط DSL بوده با اين تفاوت که سرعت انتقال اطلاعات آن بيشتر است.
Wireless: يک روش بي سيم براي تبادل اطلاعات است. در اين روش از آنتنهاي فرستنده و گيرنده در مبدأ و مقصد استفاده مي شود. اين آنتنها بايد رو در روي هم باشند. برد مفيد اين آنتنها بين 2 تا 5 کيلومتر بوده و در صورت استفاده از تقويت کننده تا 20 کيلومتر هم قابل افزايش است. از نظر سرعت انتقال Data اين روش مطلوب بوده اما بدليل ارتباط مستقيم با اوضاع جوي و آب و هوايي از ضريب اطمينان بالايي برخوردار نيست.
Leased Modem : به مودم هايي گفته مي شود که در دو طرف خط Leased قرار مي گيرند. از جمله اين مودم ها مي توان به Patton , Paradyne , WAF , PairGain , Watson اشاره کرد.
از ميان انواع مودم هاي Leased مدل Patton در کشورمان رايج تر بوده و داراي مدلهاي زير است:
1092A (Upto 128Kb/s) , 1088C ( Upto 2Mb/s) و 1088i (Upto 2Mb/s)
مدل 1088i مودم/ روتر بوده و براي کار Bridge بيشتر استفاده مي شود.
ChannelBank: دستگاهي است که از آن براي تبديل خطوط E1 به خطوط تلفن معمولي و بالعکس استفاده مي شود.
انواع Modem
مودمها داراي انواع مختلفي هستند که مهمترين آنها عبارتند از:
1- Analog Modems: از اين مودمها براي برقراري ارتباط بين دو کامپيوتر (User و ISP) از طريق يک خط تلفن معمولي استفاده مي شود. انواع گوناگوني از اين نوع مودم در بازار يافت مي شود که برخي از آنها عبارتند از: Acorp , Rockwell , Dlink و ... .
2- Leased Modems: استفاده از اين مودمها در دوسر خط Leased الزامي است. مدلهاي معروف اين نوع مودمها عبارتند از: Patton , Paradyne , WAF , PairGain , Watson
Satellite: به معناي ماهواره مي باشد. امروزه بسياري از ماهواره ها خدمات اينترنت ارائه مي کنند. برخي از آنها عبارتند از: Taicom , Sesat , Telestar 12 , EuroAsia Sat
IntelSat 902 , France Telecom , ArabSat
Bandwidth: به اندازه حجم ارسال و دريافت اطلاعات در واحد زمان Bandwidth گفته مي شود. واحد اصلي آن بيت بر ثانيه مي باشد. هنگامي يک ISP مي خواهد پهناي باند خود را چه از طريق ديش و چه از طريق ساير روشها تهيه کند بايد ميزان پهناي باند درخواستي خود را در قراردادش ذکر کند. معمولا" پهناي باند براي ISPهاي خيلي کوچک64KB/s است و براي ISPهاي بزرگتر اين مقدار افزايش مي يابد و براي ISPهاي خيلي بزرگ تا 2MB/s و حتي بيشتر هم مي رسد.
پهناي باند بر دو نوع است:
1- Shared Bandwidth: اين نوع پهناي باند ارزان تر بوده و در آن تضميني براي تأمين پهناي باند طبق قرارداد براي مشترک وجود ندارد. چراکه اين پهناي باند بين تعداد زيادي ISP مشترک بوده و همگي از آن استفاده مي کنند. بنابراين طبيعي است که ممکن است در ساعات پر ترافيک ISP نتواند از پهناي باند درخواستي خود بهره ببرد.
2- Dedicated Bandwidth: اين نوع پهناي باند گران تر بوده اما در آن استفاده از سقف پهناي باند در تمام ساعات شبانه روز تضمين شده است. زيرا پهناي باند بصورت اختصاصي به مشترک اختصاص يافته است.
Bandwidth Quality: به معناي کيفيت پهناي باند مي باشد.کيفيت پهناي باند به دو عامل زير بستگي دارد:
1- Ping Time: به مدت زماني گفته مي شود که يک Packet از ISP به مقصد يک Host قوي (مثلا" www.yahoo.com) در اينترنت ارسال شده و پس از دريافت پاسخ مناسب دوباره به ISP باز مي گردد. هرچه اين زمان کمتر باشد پهناي باند از کيفيت بهتري برخوردار است.
2- :Packetهنگامي که يک Packet به اينترنت ارسال مي شود ممکن است که بدلايل مختلف مفقود شده و يا از دست برود. Packet Loss عبارت است از نسبت Packetهاي از دست رفته و مفقود شده به کل Packetها. هر چه اين نسبت کمتر باشد پهناي باند از کيفيت بهتري برخوردار است.
کوکی cookie چیست؟
انوا مختلفی از کوکی ها وجود دارد و شما در نسخه های جدیدتر وب بروسر ها (Web Browsers) این امکان را دارید که انتخاب کنید کدام کوکی ها برروی کامپیوتر شما ذخیره شوند در صورتی که کوکی ها را کاملا غیر فعال کنید ممکن است بعضی سایت های اینترنتی را نتوانید ببیند و یا از بعضی امکانات مثل به یاد داشتن شناسه و رمز عبور شما در آن سایت محروم شوید و یا انتخاب هایی که داشتید مثل ساعت محلی و یا دمای هوای محلی و کلا از تنظیمات شخصی ای که در آن وب سایت انجام داده اید نتوانید استفاده کنید.
کوکی ها چگونه مورد استفاده قرار می گیرند؟
همانطوری که گفتیم کوکی یک فایل است که توسط یک وب سایت برای حفظ اطلاعات بر روی کامپیوتر شما قرار می گیرد یک کوکی می تواند شامل اطلاعاتی باشد که شما در آن سایت وارد کرده اید مانند ای میل - آدرس - شماره تلفن و سایر اطلاعات شخصی - همچنین کوکی ها می توانند صفحات و یا کارهایی را که در آن وب سایت انجام داده اید مثل تعداد کلیک لینک های بازدید شده و مدت بازدیدرا نیز ضبط کنند. این به سایت کمک می کند تا دفعه بعد که به آن سایت بازگشتید اطلاعات شما را به خاطر داشته باشد و از وارد کردن تکراری اطلاعات خودداری کنید نمونه بارز این مطلب لاگ این ماندن شما در آن سایت است و یا پیغام های Welcome Back و یا حفظ تنظیماتی که درآن سایت انجام داده این به عنوان مثال می توان به خصوصی کردن صفحه My MSN اشاره کرد. نکته ای را که باید به خاطر داشته باشید این است که هر وب سایت فقط می تواند از اطلاعاتی که شما وارد کرده اید استفاده کند نه بیشتر مثلا اگر ای میل خود را در آن سایت وارد نکرده اید آن وب سایت نمی تواند ای میل شما را به دست آورد و یا به سایر اطلاعات کامپیوتر شما دست یابد . مورد دیگر اینکه وب سایت ها فقط می توانند کوکی هایی را که خود ایجاد کرده اند بخوانند و نمی توانند از سایر کوکی های موجود استفاده کنند. وقتی که از یک وب سایت برای بار دوم بازدید می کنید آن وب سایت به دنبال کوکی مربوط به خود می گرد و در صورت وجود از آن استفاده می کند.( البته باز هم با توجه به تنظیماتی که انجام داده اید )
انواع کوکی ها:
کوکی های پایا - دائمی (presistent Cookies):
این نوع کوکی ها به عنوان یک فایل بر روی کامپیوتر شما ذخیره می شوند و بعد از بستن مرورگر اینترنتی شما پاک نخواهند شد و همچنان باقی می مانند. این کوکی ها قابلیت به روز شدن توسط سایت ایجاد کننده خود را دارند همچنین سایت اجازه دسترسی مستقیم به این کوکی ها رو نیز دارد حدود 80 درصد کوکی های مورد استفاده از این نوع هستند.
کوکی های موقت (Temporary Cookies):
کوکی هایی هستند که بعد از بستن مرورگر اینترنتی شما و یا خروج از سایت استفاده کننده از کوکی پاک می شوند.
نوع دیگر کوکی های موقت کوکی های زمان دار هستند که زمانی برای کار دارند و بعد از آن اصطلاحا Expire می شوند و از کار می افتند ولی پاک نمی شوند و در صورت بازدید مجدد از سایت ممکن است به روز رسانی شوند و مجددا مورد استفاده قرار بگیرند.
کوکی های ناخوشایند؟* (Unsatisfactory cookies)
این کوکی ها اجازه دسترسی به اطلاعات خصوصی شما را برای استفاده دویاره بدون پرسیدن از شما دارند از این کوکی ها بیشتر در خرید های اینترنتی و سایت امن (SSL*) مورد استفاده قرار می گیرند.
مقایسه کوکی های متعلق به سایت اصلی (First Party) و کوکی های متعلق به سایت های دیگر (Third Party)
دوستان قبل از هر چیز اجازه بدین با دو مفهوم First& third party اشنا شویم این مفاهیم در حقیقت مفاهیم بیمه ای هستند :
First Party: عضو اصلی یک خانواده و یا شرکت صاحب حقوق و مزایای اصلی کسی که بیمه نامه اصلی را داراست (Policy Holder)
Second party : شرکت بیمه کننده
Third Party : هر شخص سومی غیر از این دو کلا بقیه افراد
و اما این مفاهیم در کوکی ها چه معنایی می دهند؟
First Party : کوکی هایی هستند که فقط اطلاعات آنها به سایت که توسط آنها ایجاد شده اند فرستاده می شود و کار آنها همانطور که اشاره شد یادآوری اطلاعات ماست.
Third Party : کوکی هایی هستند که اطلاعات را به چندین سایت مختلف غیر از آنچه بازدید می کنید می فرستند استفاده این کوکی ها معمولا تجاری است بدینگونه که شما از سایتی بازدید می کنید و آن سایت دارای بنرهای تجاری و تبلیغات از سایت دیگری (Third Party) می باشد در اینجاست که کوکی Third Party وارد عمل شده و اطلاعات شما را ثبت می کند به عنوان مثال صاحب تبلیغ با استفاده از این امکان می تواند ببیند که شما چه نوع تبلیغ هایی را بازدید می کنید و در کدام سایت ها. این نوع کوکی هم می توانند از نوع دائمی و هم موقت باشند. اصولا این نوع کوکی ها استاندارد نیستند و توسط مرورگرهای جدید بلوک می شوند. همچنین این کوکی ها ممکن است به هکر ها کمک کنند تا اطلاعات شخصی شما را بدست بیاورند.( برای جلوگیری از آخرین پچ های مرورگر خود استفاده کنید*) اصولا پیشنهاد می شود تا این کوکی ها را که هیچ استفاده مفیدی برای کاربر ندارند بلوک کنید.
فارسی کردن منوی جديد ويندوز XP
قبل از شروع توجه داشته باشيد که تغييرات زير مختص ويندوز XP با منوی پيش فرض است و چنانچه منوی خود را به حالت Classic تغيير داده ايد حتما بايد دوباره به حالت پيش فرض باز گرديد تا بتوانيد از نتيجه موارد مطرح شده در زير استفاده کنيد. |
اگرسرعت كامپيوتر بسيار کند شده چه کنيم ؟
استارت سريع!
اگر عمل Shutdown در كامپيوتر درست انجام نشود، كامپيوتر در استارت بعدی، برای اينكه هارد را از لحاظ داشتن خطا يا اشتباه چك كند، با برنامه Scandisk استارت می شود كه مستلزم صرف زمانی طولانی است. برای اينكه از اجرا شدن Scandisk جلوگيری كنيد، به ترتيب زير عمل كنيد:
از منوی استارت بر روی Run كليك كرده و بعد دستور msconfig را اجرا كنيد. سپس قسمت system configuration programs را باز كنيد و در قسمت Register، general كليك كنيد و سپس فرمان “ Scandisk after error by shutdown disabled “ را فعال كنيد. در آخر، همه پنچره ها را با دستور ok ببنديد و ويندوز را دوباره استارت كنيد.
از كار انداختن پخش آهنگ هنگام بالا آمدن سيستم
اگر كامپيوتر شما هنگام بالا آمدن سيستم، آهنگ پخش می كند، در صورتی كه آن را از كار بيندازيد، كامپيوتر سرعت بيشتری خواهد داشت. برای اين كار، به ترتيب از Start/Settings/Control Panel، قسمت Sounds and Multimedia را انتخاب كنيد. پس از آن، پنچره ای باز می شود. در آنجا مشخص شده است كه كدام قسمتها به همراه پخش آهنگ عمل می كنند. قسمتهايی كه با پخش آهنگ همراه هستند، علامت بلند گويی را در كنار خود دارند بر روی قسمتهايی كه می خواهيد پخش آهنگ آنها را غيرفعال كنيد، مارك بزنيد. سپس از منوی Name كه در زير آن قرار گرفته است، دستور None را انتخاب كنيد.
لغو دستور اجرای اتوماتيك برنامه ها
بسياری از برنامه هاهنگام استارت به طوراتوماتيك اجرامی شوند. آيا شما واقعاً به همه آنها احتياج داريد؟ برای اينكه از استارت شدن اتوماتيك اين برنامه ها جلوگيری كنيد، از منوی استارت، Run را انتخاب كرده و سپس دستور msconfig را اجرا كنيد. از طريق Register و بعد “ Auto Start “ قادر نخواهيد بود كه برنامه مورد نياز خود را به صورت مجزا انتخاب كنيد، بلكه فقط می توانيد علامت تيك (P) يا ضربدر (×) را از جلوی برنامه هايی كه نمی خواهيد اجرا شوند، برداريد.
پاك كردن برنامه ها
شما همواره برنامه هايی را از اينترنت Download می كنيد. برای پاك كردن آنها از برنامه Uninstall استفاده كنيد، كه آن را می توانيد به ترتيب از Start/Settings/Control Panel تحت نام Add/Remove Programs پيدا كنيد.
برنامه ای را كه می خواهيد پاك كنيد، مارك بزنيد و بعد بر روی آيكون Add/Remove كليك كنيد. بدين ترتيب، برنامه به طور كامل از كامپيوتر شما پاك می شود
ايميل های قديمی را پاك كنيد
ايميل هايی كه به خصوص با فايل های پيوست شده ( عكس، فيلم و فايل های موسيقی ) ارسال شده اند، سرعت و قدرت كامپيوتر را كاهش می دهند. به همين دليل، تمام ايميل های خود را به طور كامل بررسی كنيد و آنهايی را كه ديگر احتياجی نداريد، پاك كنيد.
Defragment كردن هارد
با دستور Defragment، هارد كامپيوتر خود را مرتب كنيد. خود اين كار، زمان می برد، ولی در عوض، سرعت كامپيوتر شما را بالا خواهد برد. برای اين كار از منوی استارت Programs/Accessories/System tools/Disk Defragmenter را كليك كنيد.
نكته: پس از شروع عمل Defragment، كامپيوتر را به حال خود بگذاريد و هيچ كار ديگری با آن انجام ندهيد.
عكس زمينه را غير فعال كنيد.
اين عكسها با وجود همه جذابيتی كه دارند قدرت و سرعت كامپيوتر را كم می كنند. بنابراين، بهتر است كه عكس پيش زمينه را برداريد. برای اين كار با كليك راست ماوس بر روی صفحه Desktop، Properties را انتخاب كنيد و در قسمت Background، دستور None را انتخاب كنيد.
فايل های موقت و آدرس های اينترنتی موجود در حافظه موقت را پاك كنيد
در حالی كه در اينترنت مشغول جستجو هستيد، Browser مثلاً (Internet Explorer) كپی سايت های بازديد شده را بر روی هارد قرار می دهد. اين كار، عمل جستجو را تسريع می كند، اما به تدريج مقدار زيادی اطلاعات جمع می شود كه سرعت كامپيوتر را كم می كند. بنابراين، بهتر است كه اين فايل ها را پاك كنيد. در Browser، از منوی بالای صفحه، Tools و سپس Internet Options را انتخاب كنيد و آن گاه بر روی Delete Files، Delete Cookies كليك كنيد.
كاهش ظرفيت فايل ها و آدرس های اينترنتی كه در كامپيوتر ذخيره می شوند.
پاك كردن هر روز فايل های موقت و آدرس های اينترنتی ، واقعاً اعصاب را خسته می كند. شما می توانيد Cashe خود را طوری تنظيم كنيد كه فقط اطلاعات كمی را بتوانيد ذخيره كنيد.
برای اين كار در Browser، Tools و سپس Internet Option را انتخاب كنيد. در پنجره باز شده بر روی قسمت Settings كليك كنيد. در آنجا قسمت Amount of disk space to use را برابر مقدار 1MB تنظيم كنيد.
روزآمد كردن ويندوز
شركت مايكروسافت به طور مرتب نسخه های update ويندوز خود را برای كاربرانش ارائه می دهد. در نتيجه، قادر خواهيد بود كه درايوها و فايل های جديد را به صورت رايگان Download كنيد. از منوی استارت، قسمت Windows update را انتخاب كنيد. با اين كار، ويندوز نصب شده بر روی كامپيوتر شما update خواهد.
مراقب ویروسها باشيد
بعضی از ويروسها اثر بسيار مخربی بر روی سرعت سيستم شما دارند به همين دليل بايد همواره يک آنتی ويروس قوی را بر روی سيستم خود نصب نمائيد و دقت کنيد داشتن قويترين آنتی ويروس بدون Update کردن آن عملاُ هيچ ارزشی ندارد.
آگاهی از تماس تلفنی هنگام اتصال به اینترنت
آگاهي از تماس تلفني هنگام اتصال به اينترنت
آيا تا به حال به فکر مطلع شدن از تماسهاي تلفني هنگام اتصال به اينترنت بوده ايد؟ شايد خيلي علاقه مند باشيد که بدانيد وقتي شما به اينترنت متصل هستيد چه کسي پشت خط است.در اين مقاله دو روش به منظور آگاهي از تماس تلفني ، هنگام اتصال به اينترنت معرفي شده است.
1 - قابليت
CALLER ID موجود در ويندوز XP
با استفاده از اين قابليت ويندوز XP مي توانيد شماره تلفن شخص تماس گيرنده را در کنار صفحه DESKTOP ملاحظه کنيد. لازم به ذکر است که براي استفاده از اين قابليت بايد مودم شما VOICE و CALLER ID را پشتيباني کند .
بدين منظور:
از منوي START و سپس ALL PROGRAMS بر روي گزينه STARTUP راست کليک کرده و OPEN را برگزينيد.
در پنجره باز شده بر روي فضاي خالي از صفحه راست کليک کرده و از منوي NEW بر روي SHORTCUT کليک کنيد.
در پنجره مورد نظر آدرس زير را دهيد:
D:/PROGRAM FILES/WINDOWS NT/DIALER.EXE
دقت کنيد در صورتي که ويندوز XP خود را در درايو ديگري نصب کرده ايد نام آنرا جايگزين D کنيد.
حال SHORTCUT ساخته شده را اجرا کنيد. خواهيد ديد که برنامه PHONE DIALER باز ميشود.
در اين برنامه از منوي VIEW گزينه HIDE WHEN MINIMIZED را انتخاب نمائيد.
از اين پس با هر بار روشن کردن سيستم ، اين نرم افزار نيز اجرا ميشود .کافيست آنرا MINIMIZE کنيد تا وارد TASKBAR شود.اين برنامه با باز کردن يک پنجره جديد و پخش صوت ، تماس تلفني را به شما اطلاع مي دهد.
اين سيستم با مخابرات بعضي از مناطق سازگاري ندارد ، در تمامي کشورها از جمله آمريکا و کانادا به طور کامل پشتيباني ميشود اما در برخي نقاط ايران ممکن است پاسخگو نباشد.
2 - استفاده از برنامه
PHONETRAY DIALUP
شرکت TRAYSOFT محصولي را عرضه نموده است با نام PHONETRAY DIALUP که توسط آن کاربر مي تواند بدون اينكه تماسهاي مهمي را كه به او ميشود از دست بدهد ONLINE باقي بماند. به عبارت ديگر اصول کار برنامه به گونه ايست که وقتي شما ONLINE هستيد و شخصي با تلفن شما تماس ميگيرد , PHONETRAY DIALUP توسط يک POPUP که در بالاي SYSTRAY (بخش راست TASKBAR ) ويندوز ظاهر ميشود، به شما اطلاع ميدهد كه اين شماره هم اکنون در حال تماس با شما مي باشد.
اين نرم افزار صفحه ي POPUP شماره ي شخص تماس گيرنده را به کاربر نمايش مي دهد ، تا او با اطلاع کامل يکي از 3 گزينه اي را که نرم افزار در اختيارش قرار مي دهد يعني باقي ماندن به همان صورت ONLINE و جواب ندادن به تماس و يا قطع ارتباط با اينترنت و پاسخ به تماس تلفني و يا حتي باقي نگاه داشتن اتصال و جواب دادن به تلفن و سپس بازگشت دوباره به اينترنت را انتخاب کند.(که البته ويژگي آخر در صورتي است که ISP کاربر اين توانايي را پشتيباني کند)
PHONETRAY DIALUP براي انجام کار خودش به بهترين وجه به 3 مورد نياز دارد:
1. داشتن يک مودم از نوع V.92 براي اتصال به اينترنت(اکثر مودم هاي جديد اين سيستم را دارا هستند و تفاوت قيمت محسوسي با مودم هاي نوع V.90 نيز ندارند)
2. مجهز بودن تلفن به سيتسم انتظار تماس توسط مخابرات (همون 2 خطه بودن که با تلفن هاي ديجيتال بيسيم خود ما نيز ميتوانيم با فشردن دکمه ي * و سپس 48 و سرآخر # خط تلفن خود را به حالت انتظار تماس در بياوريم!)
3. خط تلفن ديجيتال با توانايي پشتيباني CALLERID و همچنين مودمي با توانايي پشتيباني اين سيستم
PHONETRAY DIALUP قادراست که شماره ي شخص تماس گيرنده را براي شما بخواند زيرا امکان دارد در آن لحظه متوجه پنجره POP UP نشويد . ولي بايد نرم افزار TEXT-TO-SPEECH در سيستم نصب باشد تا بتواند شماره شخص تماس گيرنده و يا نام آن شخص را براي شما بخواند. بلي نام شخص را! زيرا شما توسط اين نرم افزار قادر هستيد دفترچه تلفني مجازي براي خود بسازيد و تمام شماره هاي مورد نياز را در آن وارد کنيد. هنگام تماس ،نرم افزار فورا به دفترچه تلفن سر ميزند و اگر شماره تماس گيرنده در آنجا موجود بود نام آن شخص را براي شما مي خواند. دارا بودن انواع RING TONE براي صداي زنگ از ويژگيهاي جالب توجه ديگر اين نرم افزار مي باشد كه در حدود 20 عدد آهنگ مختلف در حافظه داراست و شما ميتوانيد از هر فايل صوتي كه بخواند به جاي صداي زنگ استفاده كنيد حتي صداي ضبط شده خود شما!
ويژگي ديگر اين نرم افزار در BLOCK کردن شماره تماسهاي مزاحم است يعني اگر شما دوست نداريد شماره اي با شما تماس بگيرد، آن شماره را به اين نرم افزار ميدهيد و اين برنامه پس از آن اجازه ي به صدا در آمدن زنگ تلفن منزل شما را نمي دهد و فورا از تماس آن شخص جلوگيري به عمل مي آورد .اين برنامه قادر به ضبط تمامي تماس هاي گرفته شده مي باشد و يك HISTORY كامل (شامل زمان تماس وشماره ي تماس و تاريخ و...) را براي ما ايجاد مي نمايد . ويژگي جالب ديگر نرم افزار توانايي تبديل شدن به تلفن است که از خود برنامه هم ميشود به عنوان تلفن استفاده كرد و به تماسهاي ورودي پاسخ داد( فقط با داشتن HEADSET و تنظيم آن).
برش و تقسيم بندی سيگنالها
برش و تقسيم بندی سيگنالها
دو استاندارد ناسازگار و رقيب برای ADSL وجود دارد. استاندارد رسمي ANSI سيستمي است که به آن discrete multi tone يا DMT گفته ميشود . با توجه به توليدات کاخانجات اکثر تجهيزاتي که امروزه بکار ميروند از DMT استفاده ميکنند. استاندارد قديمي تر و ساده تر carrierless amplitude/phase يا CAP ميباشد که در اکثر سيتمهای قديمي تر ADSL استفاده شده است.
CAP توسط تقسيم سيگنالهای تلفن به سه باند متمايز عمل ميکند :
مکالمات صوتي که بر روی باند0-4 Kilohertz منتقل ميگردد. و در تمام مدارهای POTS وجود دارد. کانال Upstream که از سمت کاربر به سرور ميباشد بر روی باند بين 25 و 160 Kilohertz منتقل ميگردد.
کانال Downstream که از سرور به سمت کاربرميباشد از 240 Kilohertz شروع ميشود و تا نقطه ای که به عوامل خاصي ( مانند طول خط و اغتشاشات خط و تعداد کاربراني که بر روی يک سويچ مشخص وجود دارند) بستگي دارد اما مقدار ماکزيمم آن 1.5 MHz ميباشد. سيستمي با سه کانال کاملا مجزا موجب ميشود که احتمال برخورد بين کانالها و يا سيگنالهای بين خطوط مختلف به حداقل خود برسد.
DMT هم سيگنالها را به کانالهای مختلفي تقسيم ميکند اما از دو کانال مجزا برای Upstream و Downstream استفاده نميکند. بجای آن DMT اطلاعات را به 247 کانال مجزا که هر کدام عرضي برابر 4 KHz دارند تقسيم ميکند. يک راه برای تصور اين مسئله اينست که فکرکنيم که شرکت تلفن سيمهای مسي شما رابه 247 عددد خط 4KHz مجزا تقسيم کرده است و به هر کدام از آنها يک مودم را متصل نموده است و شما در آن واحد 247 اتصال برابر مودم را خواهيد داشت.اگر که کيفيت يک کانال بسيار پايين باشد آنگاه به يک کانال ديگر شيفت داده ميشود. سيستم بطور ثابت سيگنالها بين کانالهای مختلف شيفت ميکند و همواره برای پيدا کردن بهترين کانال برای فرستادن و گرفتن اطلاعات جستجو ميکند. بعلاوه بعضي از کانالهای پاييني که از حدود 8 KHz شروع ميشوند به طور دو سويه برای فرستادن و دريافت اطلاعات Upstream و Downstream استفاده ميشوند. کنترل و مرتب کردن کانالهای دوطرفه وبالا نگه داشتن کيفيت 247 کانال موجب ميشود که سيستم DMT بسيار پيچيده تر از سيستم CAP عمل کند ولي اين سيستم انعطاف پذيری بيشتری را بر روی خطوط با کيفيت متفاوت ايجاد ميکند
تجهيزات DSL
ADSL از دوقطعه از تجهيزات استفاده ميکند. يک سری از تجهيزات در جهت استفاده کننده و سری ديگر در شرکت تلفن يا هر فراهم کننده خدمات DSL استفاده ميشود.
در جهت استفاده کننده يک فرستنده /گيرندهtransceiver نصب ميگردد در شرکت خدمات دهنده يک دستگاه DSL Access Multiplexer (DSLAM) نصب ميگردد که برای دريافت اتصال کاربر استفاده ميشود.
DSL Transceiver
اکثر کاربران خانگي فرستنده/گيرنده DSL خود را مودم DSL مينامند. مهندسان شرکت تلفن يا ISP آنراATU-R مي نامند.
بهرحال اين وسيله نقطه ای است که بواسطه آن اطلاعات از کامپيوتر کاربر يا شبکه به DSL منتقل ميگردد. Transceiver به چند روش ميتواند به کامپيوتر کابر متصل شود. اکثرکابران خانگي از استاندارد USB يا اترنت 10Base-T استفاده ميکنند. اکثر Transceiver ها توسط شرکتهای فراهم کننده خدمات تلفن يا DSL فروخته ميشوند . فرستنده/گيرنده ها ساده ميباشند ولي انواع تجاری آن ميتواند هاب ها و سويچ ها و انواع ديگر تجهيزات شبکه را هم در سيستم خود به هم متصل کند و بکار ببرد.
DSLAM
اين وسيله که در جهت فراهم کننده خدمات قرار ميگيرد وسيله اصلي بوجود آورنده DSL ميباشد. DSLAM اتصال را از کابران مختلف دريافت ميکند و آنها را برای بوجود آوردن سيگنالهای يک ارتباط اينترنتي سرعت بالا با هم جمع ميکند. بطور کلي DSLAM قادرند که با انواع مختلفي از DSL ها در يک اداره مرکزی ارتباط برقرار کنند و از پروتکلهای مختلف و مدولاسيون های مختلف – هم CAM و هم DMT برای مثال پشتيباني ميکنند. بعلاوه DSLAM ممکن است که کارهای ديگری مانند مسير يابي و آدرس دهي خودکار IP را نيزبرای مشتريان انجام دهد.
DSLAM موجب بوجود آمدن بزرگترين اختلاف بين سرويسهای مودمهای کابلي و ADSL ميشود. به خاطر اينکه کابران مودمهای کابلي بر روی يک شبکه حلقوي به اشتراک گداشته شده قرار دارند که اين امر موجب ميشود که در اکثر موارد هرچه تعداد کابران بالاتر برود کارايي پايين ترآيد در صورتي که در تکنولوژی ADSL يک اتصال جداگانه از هر کابر به DSLAM وجود دارد و اين بدين معني است که در صورت اضافه شدن کابر جديد تاثيري در سرعت ساير کابران وجود ندارد ابته این تازماني است که تعداد کابران برای يک اتصال پر سرعت اينترنت به حد اشباع نرسد. در نقطه اشباع بالا بردن سطح سرعت توسط فراهم کننده خدمات موجب افزايش کارايي برای کابران ميشود.
آينده DSL
ADSL با تکنولوژی هايي مانند مودمهای کابلي و اينترنت ماهواره ای برای داشتن يک ارتباط پرسرعت در حال رقابت ميباشد. بر طبق گزارش IDC در ايالات متحده در حدود ماکزيمم 330,000 کابرخانگي از طريق DSL در سال 1999 به اينترنت متصل بوده اند اين رقم برای مودمهای کابلي برابر 1,350,000ميباشد. پيش بيني ميشود که تا سال 2003 تعداد کابران مودمهای کابلي به 8,980,000 و تعداد کابران DSL به 9,300,000 برسد . در حال حاظر ماکزيمم سرعت DSL توسط کميسيون ارتباطات فدرال آمريکا به 1.5 مگابيت بر ثانيه محدود شده است. تکنولوژی هايي که به تازگي آمده اند در تئوری سرعتي معادل 7 مگابيت بر ثانيه را فراهم ميکنند و تحقيقات انجام شده حتي سرعتهايي بالاتر را توسط استفاده از پروتکلهايي مانند G.Lite و VDSL نشان ميدهد
فايلهاي PDF را به حرف درآوريد!
مطمئنأ شما نيز نرم افزار ADOBE READER که براي اجراي فايلهاي PDF استفاده ميشود را ميشناسيد. اکنون قصد داريم يک ترفند جالب را به شما معرفي کنيم که با استفاده از آن ميتوانيد فايلهاي PDF خود را که توسط اين برنامه اجرا کرده ايد ، با صداي نرم افزار گوش بدهيد. يعني برنامه متون انگليسي شما را به سادگي براي شما ميخواند و شما گوش ميکنيد! براي اين کار دقت کنيد که ADOBE READER تنها متون انگليسي را براي شما ميخواند.ديگر اينکه فايلهاي PDF را پشتيباني ميکند که از صفحات زياد ساخته نشده باشند. در غير صورت لام تا کام حرف نميزند! بدين منظور: فايل PDF مورد نظر را توسط نرم افزار ADOBE READER اجرا کنيد.سپس با استفاده از کليدهاي ترکيبي کيبورد اعمال زير را انجام دهيد: کليدهاي CTRL + SHIFT + B = خواندن کل متن شما کليدهاي CTRL+ SHIFT + V = خواندن صفحه اي که در آن هستيد کليدهاي CTRL + SHIFT + E = متوقف کردن عمل خواندن نرم افزار کليدهاي CTRL + SHIFT + C = ادامه دادن عمل خواندن نرم افزار منبع : PARSIFORUMS.COM فايلهاي PDF را به حرف درآوريد!
معرفي كليه كليدهاي ميانبر در آفيس
يكي از نشانه هاي كاربران حرفه اي عملكرد سريع آنها توسط كليدهاي ميانبر است. ميتوان گفت تمامي نرم افزارها اين كليدهاي ميانبر را براي سهولت كار كاربران دارا هستند. در اين ترفند قصد داريم به معرفي تمامي كليدهاي ميانبر موجود در بسته نرم افزاري آفيس براي برنامه هايExcel , PowerPoint , Word و ... و همچنين نحوه عملكرد هر يك بپردازيم. اگر قصد داريد در زمان خود صرفه جويي كنيد اين كليدها را به خاطر بسپريد. فراخواني يك سند متفاوت:Ctrl+O حركت ميان سندهاي باز:Ctrl+F6 ذخيره سازي يك سند:Ctrl+S چاپ يك سند:Ctrl+P بستن يك سند:Ctrl+W يك پاراگراف:جهت نماي بالا +Ctrl و جهت نماي پايين+Ctrl يك صفحه كامل به بالا:Page up يك صفحه كامل به پايين:Page down ابتداي سطر:Home انتهاي سطر:End ابتداي يك سند:Ctrl+Home انتهاي يك سند:Ctrl+End يك سطر بالا:كليد جهت نماي بالا يك سطر پايين:كليد جهت نماي پايين يك كاراكتر به سمت راست يا چپ:كليدجهت نماي راست يا چپ حذف كلمه يا عبارتي در سمت راست (بعد)مكان نما:Ctrl+Del حذف كلمه يا عبارتي در سمت راست (قبل)مكان نما:Ctrl+Backspace حركت مكان نما به بالاي صفحه نمايش:Ctrl+Page up حركت مكان نما به پايين صفحه نمايش:Ctrl+Page down انتخاب كاراكتر سمت چپي اشاره گر:كليدجهت نماي چپ+Shift انتخاب يك واژه:كليدجهت نماي راست+Shift+Ctrl انتخاب يك سطر:Shift+End انتخاب يك پاراگراف:كليد جهت نماي پايين+Shift+Ctrl اتنخاب تمام سند:Ctrl+A رفتن به يك صفحه مشخص:Ctrl+G حذف كاراكتر كه اشاره گر روي ان قرار دارد يا متني كه انتخاب شده است:Delete حذف واژه قبلي اشاره گر:Ctrl+ Backspace حذف كاراكتر بعدي اشاره گر:Ctrl+Delet كپي و حذف متن انتخاب شده:Ctrl+X كپي گرفتن از متن انتخاب شده:Ctrl+C الصاق متن كپي شده:Ctrl+V بررسي املايي يك سند:F7 يافتن متن در سند:Ctrl+F جايگزيني متن در سند:Ctrl+H عملUndo:Ctrl+Z عملRedo:Ctrl+Y پايان سطر و انتقال به سطر بعدي:Enter حركت به سمت پايين درTab :Outline درج تورفتگي سطر اول پاراگراف يا پرش به ايستگاههاي پرشي:Tab حذف يا افزودن سطر جاري:Ctrl+0 تغيير اندازه قلم:P+Shift+Ctrl پررنگ كردن قلم:B+Ctrl ايتاليك كردن قلم:I+Ctrl زير خط دار كردن قلم:U+Ctrl دو زير خط دار كردن قلم:D+Shift+Ctrl حذف قالب بندي كاراكتر:Space Bar+Ctrl فضاي خطوط تنها پاراگراف:1+Ctrl فضاي دو برابر خطوط پاراگراف:2+Ctrl فضاي 5/1 برابر خطوط پاراگراف:5+Ctrl تراز بندي وسط پاراگراف:E+Ctrl تراز بندي چپ پاراگراف:L+Ctrl تراز بندي راست پاراگراف:R+Ctrl تراز بندي از دو طرف پاراگراف:J+Ctrl برجسته كردن پاراگراف از چپ:M+Ctrl برجسته كردن پاراگراف ازراست:M+shift+Ctrl حذف قالب بندي پاراگراف:Q+Ctrl به روز رساني فيلدها:F9 تغيير روش نمايش فيلد منتخب:Shift+F9 تغيير روش تمام فيلدهاي سند:Alt+F9 كاهش يا افزايش اندازه قلم به اندازه يك رقم:[+Ctrlا] تغيير اندازه قلم به اندازه پيش فرض قبلي يا بعدي:<+Ctrl+Shiftا> تبديل حروف عادي به حالت دو زير خط و برعكس:D+Shift+Ctrl تبديل حروف عادي به انديس دار پايين و برعكس:=+Ctrl تبديل حروف عادي به انديس دار بالا و برعكس:=+Ctrl+Shift تبديل ابتداي كلمات به حروف كوچك يا بزرگ:AK+shift+Ctrl تغيير قلم جاري:F+Shift+Ctrl تغيير قلم جاري:F+Shift+Ctrl تغيير اندازه قلم جاري:F3+SHIFT ايجاد تو رفتگي از سطر بعدي:P+Shift+Ctrl حذف تو رفتگي سطر بعدي:T+Ctrl حذف تو رفتگي سطر دوم:T+Shift+Ctrl انتخاب همه سند:A+Ctrl درج يك شكستگي سطري:Enter+Shift انتقال به سطر يا صفحه بعدي:Ctrl+Enter اشكار يا پنهان نمودن علايم:H+Shift+Ctrl انتقال بين دو حالت ديكته و فرمان صوتي:Win key+T فعال كردن حالت تصحيح:Win key+C فعال شدن منويAlt + F :File فعال شدن منويAlt + E:Edit فعال شدن منويAlt + V:View فعال شدن منويAlt + I:Insert فعال شدن منويAlt + O:Format فعال شدن منويAlt + T:Tools فعال شدن منويAlt + A:Table فعال شدن منويAlt + W:Windows فعال شدن منويAlt + H:Help منبع : ترفندستان معرفي كليه كليدهاي ميانبر در آفيس
كليدهاي عمومي
ايجاد يك سند جديد:Ctrl+N كليدهاي ميانبر حركت در سند
يك كلمه:جهت نماي راست +Ctrl وجهت نماي چپ+Ctrl كليد هاي ميانبر كار با متن
انتخاب كاراكتر سمت راستي اشاره گر:كليدجهت نماي راست+Shift كليد هاي ميانبر ويرايش متن
حذف كاراكتر قبلي اشاره گر:Backspace كليدهاي ميان بر قالب بندي متن
تغيير قلم:F+Shift+Ctrl كليدهاي ميان بر صدا
خاموش/روشن نمودن ميكروفن:Win key+V كليدهاي ميان بر منوها
فعال شدن اولين عنوان نوار منو:ALT