۲.۱۳.۱۳۸۸

نحوه چيدمان اتاق کار کامپيوتر(قسمت دوم)

نحوه چيدمان اتاق کار کامپيوتر

(قسمت دوم)


مرور قسمت اول

ميز کار کامپيوتر :

ميز کار کامپيوتر نيز از اهميت خاصي برخوردار است. چيدمان راحت و حرفه اي قطعات فيزيکي کامپيوتر اولين ره آورد بهره گيري از يک ميز کار اختصاصي است

دوم اينکه علاوه بر چيدمان راحت و بدون دردسر از مشکلات ناشي از حرکت ناگهاني قطعات و خرابي احتمال کامپيوتر جلوگيري نمود به طور مثال اگر يک ميز کار کاميپوتر کامل ثابت و محکم نباشد ممکن است است در هنگام روشن بودن کامپيوتر و تکان ناگهاني به وسايل داخلي مانند هاردديسک، که داراي صفحه مغناطيسي دوار با سرعت دوران بالا است آسيب جدي برساند و بخشي از اطلاعات شما نابود شود.

سوم، شما مي توانيد از لحاظ ارگونومي کار با کامپيوتر، تمام نکات را رعايت کنيد به گونه اي که طراحان ميز کامپيوتر قبلا آن را تعبيه نموده اند به طور مثال بايد محل استقرار دست براي تايپ و کار باصفحه کليد يا حرکت ماوس مناسب باشد. در هر صورت يک ميز مطالعه ممکن است چنين فضايي را دارا نباشد اما به طور حتم در يک ميز حرفه اي استاندارد اين امر مورد توجه طراحان قرار گرفته است.

مشخصه ميز کار کامپيوتر :

مشخصه ميز کار کامپيوتر، در ميز کار استاندارد به دقت دنبال شده است. از جمله متحرک بودن پايه هاي ميز کار، امکان استقرار دقيق و ايستا قطعات فيزيکي کاميپوتر و ... که به دقت رعايت شده است. يک نکته اساسي اينکه هر ميز کار که ميز کار کامپيوتر خوانده مي شود مناسب کار با کامپيوتر و به قولي استاندارد نخواهد بود اگر در اين خصوص تجربه اي داريد که مي توانيد انتخاب مطمئني داشته باشيد اما مي توان از يک مشاور امين و متخصص بهره ببريد و يا در نهايت از شرکتهاي معتبر و صاحب نام در اين زمينه نيز مشاوره بگيريد. اما به ياد داشته باشيد فروشندگان و سازندگاني هستند که خواسته يا نادانسته اقدام به فروش ميز و صندلي کامپيوتر غير استاندارد و حتي غير حرفه اي مي کنند که ممکن است ضرر آن از بهره گيري از يک ميز کار و صندلي مطالعه بيشتر شود.

نور يا روشنايي اتاق کامپيوتر

- بهتر است منبع نور اتاق يا پنجره، سمت چپ يا راست تجهيزات کاميپوتر باشد باشد. منبع روشنايي نيز بهتر است بالاي سر باشد. به گونه اي که نور از سمت چپ يا راست و بالاي سر کاربر تابيده شود.

- هرگز محل استقرار تجهيزات رايانه نبايد روبه رو يا پشت به پنجره باشد. ازتابش مستقيم نور از پشت مانيتور جلوگيري کنيد بديهي است اين امر باعث تابش مستقيم نور به چشم کاربر مي شود و خستگي و بيماري چشمي را به همراه دارد.

- در خصوص تابش مستقيم از عقب سر کاربر نيز اين امر مشکل آفرين است. تابش نور به صفحه نمايشگر و بازتاب آن از صفحه شيشه اي مانيتور علاوه بر تاثير بر کيفيت تصوير، باعث خستگي و بيماري چشمي خواهد شد.

- ميزان نور اتاق کامپيوتر بهتر است در حد معمولي باشد. نور زياد يا تاريکي اتاق کار علاوه بر بر روز خستگي چشمان ممکن است بيماري چشمي را براي کاربر به همراه داشته باشد و علاوه بر آن نتواند حداکثر استفاده از کيفيت صفحه نمايشگر مانيتور را داشته باشد که اين امر در هنگام طراحي و کار گرافيکي با کامپيوتر حياتي خواهد بود

- اگر از كپي هلدر يا منشي يار استفاده مي شود بهتر است از منابع روشنايي كه روي ميز كار نصب مي شود، استفاده شود. به نحوي كه نور به صورت مايل به سطح منشي يار بتابد. در اين حالت، بازتاب نور در چشم كاربر نخواهد بود.

سخن آخر:

اينکه!! با رعايت نکات ايمني و مسايل مربوط به ارگونومي کار با کامپيوتر نمي توانيد صد در صد به صورت حتمي از آسيبهاي بدني و جسمي و رواني جلوگيري نماييد. اما با رعايت مداوم و حساسيت لازم مي توانيد اين موضوع را تقليل دهيد به گونه که سال‌هاي متمادي ساعت‌ها با کامپيوتر کار کنيد و هيچ گاه دچار بيماري و درد ناشي از کاربري با کامپيوتر نشويد.

رعايت موارد يادشده از ضعف و سوزش چشم، كمردرد، پا درد، درد گردن، سندروم مچ دست و انگشتان و بسياري موارد مضر ديگر جلوگيري مي كند.

در مواقعي استرس و نگراني ناشي از دردهاي مفصلي مانند دردگردن و درد سر ناشي از کاربري نادرست با کامپيوتر، به صورت مستقيم به سيستم عصبي شما در قسمت‌هاي مربوطه مانند گردن آسيب رسيده و باعث اختلال در رفتار و روحيات شما خواهد شد.

منبع : وب سايت يزد فاوا

هیچ نظری موجود نیست:

http://up.iranblog.com/images/0z5dgraxwa4j49a5ts77.gif http://up.iranblog.com/images/gv83ah5giec9g8jkopmc.gif