۴.۱۹.۱۳۸۹

اسمبل كامپیوتر

اسمبل كامپیوتر

اگر شما یك اتومبیل مثلاً از كمپانی فورد بخرید انتظار دارید كه شاسی بدنه موتور گیربكس ساخت كمپانی فورد باشد یا لا اقل اختصاصاً برای كمپانی فورد ساخته شده مونتاژ شوند شركتهای كامپیوتری كامپیوترهایی را تحویل شما می دهند این كامپیوترها از قطعاتی تشكیل شده اند كه هر یك ساخت یك كمپانی است و آنها فقط كامپیوتر شما را اسمبل (مونتاژ) كرده اند.

بیشتر قطعات كامپیوتری در آمریكا اختراع می شوند ولی تولید آنها در سراسر جهان صورت می گیرد و این گستردگی از هیچ قاعده ای پیروی نمی كند. كشورهای مختلف هر كدام یكسری قطعات خاص را تولید می كنند كمپانی های آمریكایی cpu را می سازند ( Intel, AMD ) مادربردها از تایوان می آیند. هارد دیسكها در سنگاپور یا هندوستان ساخته می شوند. حافطه های RAM معمولاً در كره ساخته می شوند و یك دو جین كارخانه چینی به تولید كیس مشغول هستند.

قطعات محتلف با پیچها و كابلهای مورد نیاز ارائه می شوند كه برای اسمبل كردن لازم هستند شما می توانید این قطعات را بخرید و كامپیوتر خود را اسمبل كنید. تنها وسیله لازم برای اسمبل كردن كامپیوتر پیچ گوشتی است و شما با چند ساعت مطالعه دفترچه راهنما می توانید آن را اسمبل كنید البته سرعت شما در برابر كسی كه این عمل را به صورت حرفه ای انجام می دهد بسیار كمتر خواهد بود.

ساخت یك كارگاه ساخت چیپ ست برای اینتل یك میلیارد دلار خرج بر می دارد و از پیشرفته ترین تكنولوژیها استفاده می شود سپس این چیپ ست ( كه ممكن است CPU پنتیوم 4 باشد ) داخل سلفون بسته بندی می شود و به فروشگاه هها ارسال می شود. برای نصب یك CPU روی مادربرد اهرم كنار سوكت CPU را روی مادربرد بلند كنید و CPU را جا بزنید قسمت مارك شده روی CPU را با قسمت مشابه روی سوكت مطابقت دهید و اهرم سوكت را ببندید.

در حدود 12 پیچ مادربرد را به كیس متصل می كنند. چهار پیچ هر یك از درایوها را به كیس متصل می كنند. هر یك از مادربردها شكل خاص خود را دارند و با یكدیگر اشتباه نمی شوند ( به غیر از كابل فلاپی درایو كه برای اولین بار ممكن است اشتباه شود) و علت آن این است كه كلیه قطعات كامپیوتر و كابلهای آن بر اساس یك استاندارد جهانی ساخته می شوند با انواع دیگر قابل تعویض هستند.

راههای ارتباطی بین قطعات اگر سرعت تغییر نكند به همان شكل باقی می مانند باس ارتباطی PCI برای یك دهه است كه بدون تغییر باقی مانده است كی برد از زمانیكه كامپیوتر اختراع شده است عملاً تغییری نكرده است، هر چند اجزایی كه در سرعت نقش اساسی را ایفا می كنند تغییر كرده اند.

از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره كرد:

  • هر چه CPU ها سریعتر می شوند ولتاژ كارشان كمتر، سرعت كلاك آنها بیشتر و احتمالاً تعداد پینهای بیشتری خواهند داشت و احتیاج به سوكتهای جدید دارند.
  • چیپ های حافطه سریعتر می شوند تا بسته های اطلاعاتی را با سرعت بیشتری به مادربرد انتقال دهند. همانند CPUها آنها با هر تولید جدید ولتاژ كمتری احتیاج دارند سرعت كلاك بیشتری دارند و تعداد پینهای بیشتری دارند.
  • كارتهای ویدیویی یك اسلات AGP مخصوص خود دارند هر چند استانداردهای AGP با 3 استاندارد آمده اند در هر محصول جدید حداكثر سرعت دو برابر شده است اما ولتاژ از 3.3 ولت تا 1.5 ولت و بالاخره 0.8 ولت رسیده است سه ساختار مختلف برای این سوكتها موجود است اگر شما یك كارت گرافیك 1.5 ولتی را به یك سوكت 3.3 ولتی متصل كنید كارت و مادربرد هر دو را خواهید سوزاند البته بعضی از مادربردها بیش از یك استاندارد را قبول می كنند.
  • هارد دیسكهای جدید سرعت بالا ( Ultra DMA ) را ساپورت می كنند. یك هارد دیسك جدید مادربرد قدیمی را حس می كند و یك مادربرد جدید یك هارد قدیمی را می شناسد و انتقال اطلاعات در هر یك از این شرایط در سرعت پایینی كه هر دو بتوانند ساپورت كنند انجام می گیرند.

بنابراین اگر در فكر ارتقا سیستم باید به این نكات توجه داشته باشید و بدانید كه ممكن است با ارتقا یك یا دو قطعه نتوانید به آنچه می خواهید برسید و خریدن یك سیستم جدید مقرون به صرفه تر باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

http://up.iranblog.com/images/0z5dgraxwa4j49a5ts77.gif http://up.iranblog.com/images/gv83ah5giec9g8jkopmc.gif