۲.۰۲.۱۳۸۸

آشنايي با برنامه Acrobat Reader ( بخش اول )

مقدمه:
وقتي شما قصد داريد مستندات خودتان را در Internet و يا هر جاي ديگر به اشتراک بگذاريد مشکلات زيادي جلوي راه شما قرار دارد. از اين دسته مشکلات مي توان به موارد زير اشاره کرد.
آيا سند شما به راحتي در يک سيستم عامل به غير از سيستم عاملي که در آن سند را ايجاد کرده ايد باز خواهد شد.
آيا سند شما به راحتي در يک platform به غير از platform شما باز خواهد شد.
آيا سند شما همانطور که در ماشين شما نمايش داده مي شود در ماشين مقابل نمايش داده خواهد شد.
آيا شماره ي کلي سندتان بهم خواهد خورد...
و از اين قبيل موارد.
براي برطرف کردن چنين مشکلاتي من در اين مقاله قصد دارم به معرفي نرم افزار Acrobat Reader و همچنين روش تبديل مستندات Word رابه مستندات Acrobat، بپردازم.
باز کردن مستندات PDF
Adobe Acrobat Reader امکان باز کردن و مشاهده فايلهاي (PDF)Portable Document Format را مي دهد.
براي باز کردن يک مستند PDF:
بر روي دکمه فرمان Open، کليک کنيد و يا از منوي File گزينه Open را انتخاب کنيد. در کادر محاوره اي Open نام يک يا چند فايل را انتخاب کنيد سپس بر روي Open کليک کنيد.معمولآ مستندات PDF داراي پسوند .pdf هستند.
از منوي File نام فايل مورد نظر را انتخاب کنيد. منو آخرين چهار سندي که اخيرآ باز شده را ليست مي کند.
بر روي icon فايل خود Double-click کنيد.
نكته: در MAC OS شما ممکن است توانايي باز کردن سندهايي که در Windows ايجاد شده را، با دوبار کليک کردن icon سند مورد نظر را نداشته باشيد.اگر دو بار کليک کردن سند باعق باز شدن سند نشد براي باز کردن سند مورد نظر از منوي Fileگزينه Open اقدام کنيد.
تنظيم نماي ديد مستندات PDF
شما مي توانيد بزرگ نمايي سند PDF را طوري تغيير دهيد که بتوانيد يک صفحه از سندتان را به طور کامل مشاهده کنيد و يا بتوانيد دنباله اي از صفحات را مشاهده کنيد.
براي افزايش بزرگ نمايي:
ابزار zoom-in را انتخاب کنيد و برروي صفحه کليک کنيد يا براي بزرگ نمايي ناحيه خاصي از صفحه، با عمل drag کردن ناحيه مورد نظر را انتخاب کنيد انتخابکنيد. همچنين مي توانيد بر روي دکمه zoom-in در نوار ابزار کليک کنيد.
براي کاهش بزرگ نمايي:
ابزار zoom-out را انتخاب کنيد و برروي صفحه کليک کنيد يا براي کاهش بزرگ نمايي ناحيه خاصي از صفحه، با عمل drag کردن ناحيه مورد نظر را انتخاب کنيد انتخاب کنيد. همچنين مي توانيد بر روي دکمه zoom-out در نوار ابزار کليک کنيد.
نكته: وقتي که ابزار zoom-inانتخابشده، با فشار دادن کليد Ctrl (Windows) و يا Option (Mac OS) زماني که عمل کليک يا drag را انجام مي دهيد، مي توانيد به جاي عمل zoom-in عمل zoom-out را انجام دهيد.و همچنين هنگامي که zoom-out انتخاب شده عمل zoom-in را به جاي zoom-out انجام دهيد.
برايfit کردن اندازه صفحه:
براي ميزان(fit) شدن کامل در پنجره دکمه Fit In Window کليک کنيد، يا از منوي view، Fit In Window را انتخاب کنيد.
براي ميزان کردن صفحه با پهناي پنجره بر روي دکمه Fit Width کليک کنيد، يا از منوي view، Fit Width را انتخاب کنيد. ممکن است قسمتي از صفحه خارج از ديد باشد.براي ميزان کردن صفحه اي با متن و گرافيک با عرض پنجره، از منوي view گزينه Fit Visable را انتخاب کنيد. ممکن است قسمتي از صفحه خارج از ديد باشد.
براي بازگرداندن اندازه صفحه به اندازه واقعي آن:
برروي دکمه Actual Size کليک کنيد، يا از منوي view گزينه Actual Size را انتخاب کنيد.اندازه واقعي يک سند PDF معمولآ 100% است اما در هنگام ايجاد سند PDF مي توان آن را به يک بزرگ نمايي ديگر تنظيم نمود.
تنظيم طرح بندي و orientation صفحه
شمامي توانيد از سه نوع طرح بندي در هنگام مشاهده مستندات PDF استفاده کنيد. Single page (يک صفحه در هر لحظه)، دنباله اي از صفحات و يا دنباله اي از صفحات کنار هم.
براي تنظيم طرح بندي:
بر روي دکمه Single Page ، Continuous و يا Continuous – Facing در نوار وضعيت کليک کنيد و يا از منوي view يکي از آنها را انتخاب کنيد.
براي چرخاندن يک صفحه:
بر روي دکمه Rotate View Clockwise و يا دکمه Rotate View Counter-Clockwise کليک کنيد و يا از منوي view يکي از آنها را برگزينيد.
مشاهده مستندات در نماي تمام صفحه
در نماي تمام صفحه، اسناد PDFبه طور کامل صفحه را مي پوشانند. در اين حالت نوار منو، نوار ابزار، نوار فرمان، نوار وضعيت و کنترلهاي پنجره مخفي هستند.
براي مشاهده مستندات در نماي تمام صفحه:
از منوي viewگزينه Full Screen را انتخاب کنيد.براي حرکت به سمت پايين در طول صفحه کليد Enter،Down Arrow و يا Right Arrow را فشار دهيد.براي حرکت به سمت بالا در طول صفحه، کليد Shift + Enter، Up Arrow و يا Left Arrow را فشار دهيد.
نكته: اگر از Windows98، Windows2000 و يا Mac OS استفاده مي کنيد و دو صفحه نمايش نصب شده داريد نماي تمام صفحه تنها در يکي از صفحه نمايشها نشان داده خواهد شد.
براي خارج شدن از نماي تمام صفحه:
کليد Escape را فشار دهيد و يا مي توانيد Ctrl+L(Windows)و يا Command+l(Mac OS) را فشار دهيد.از ترکيب اين دو کليد مي توانيد براي رفتن به حالت تمام صفحه نيز استفاده کنيد.
ورق زدن مستندات
Acrobat ميانبرهاي صفحه کليد، دکمه ها و منو فرمانهايي براي ورق زدن مستندات PDF دارد.
نكته: اگر از کليدهاي شماره number pad صفحه کليد استفاده مي کنيد اطمينان حاصل کنيد که Num Lock خاموش است.
براي رفتن به يک صفحه ديگر:
يکي از اعمال زير را انجام دهيد:
براي رفتن به صفحه بعدي دکمه Next Page را کليک کنيد يا کليد Right Arrow و يا ترکيب کليد Ctrl(Windows) يا Option(Mac OS) با Down Arrow را فشار دهيد و يا از منوي Documentگزينه Next Page را انتخاب کنيد.
براي رفتن به صفحه قبلي دکمه Previous Page را کليک کنيد يا کليدLeft Arrow و يا ترکيب کليد Ctrl(Windows) يا Option(Mac OS) با Up Arrow را فشار دهيد و يا از منوي Document گزينه Previous Page را انتخاب کنيد.براي بالا و يا پايين بردن صفحه به اندازه يک خط کليد جهتي Up و يا Down را فشار دهيد.
نكته: کليدهاي جهتي Downو Up در صورتي صفحه را به اندازه يک خط جابه جا مي کنند که شما در حالت Fit in Window نباشيد. در حالت Fit In Window اين کليدها به صفحه قبلي يا بعدي مي روند.
براي حرکت به سمت پايين به اندازه يک صفحه از کليد Page Down يا Enter استفاده کنيد.
براي حرکت به سمت بالا به اندازه يک صفحه از کليد Page Up يا Shift+Enter استفاده کنيد.
براي رفتن به اولين صفحه بر روي دکمه First Page کليک کنيد و يا کليد Home را بزنيد يا از منوي Document گزينه First Page را انتخاب کنيد.
براي رفتن به اولين صفحه بر روي دکمه Last Page کليک کنيد و يا کليد End را بزنيد يا از منوي Document گزينه Last Page را انتخاب کنيد.
براي رفتن به يک صفحه با شماره آن صفحه:
Scrool Bar عمودي را بکشيد تا شماره مورد نظرتان ظاهر شود و يا شماره صفحه مورد نظر را در نوار وضعيت انتخاب کنيد و يا تايپ کنيد، همچنين ميتوانيد از منوي Document گزينه Go To Page را انتخاب کنيد سپس شماره مورد نظر تايپ کنيد و بر روی Ok کليک کنيد.

هیچ نظری موجود نیست:

http://up.iranblog.com/images/0z5dgraxwa4j49a5ts77.gif http://up.iranblog.com/images/gv83ah5giec9g8jkopmc.gif